Un bloc de Vilafranca descobreix a les males que han estat dotze anys sense clavegueram

0
4506
Actualment hi ha la sortida del baixant descobert a la vorera. // LA FURA

Aquesta setmana els veïns i veïnes d’un edifici de l’avinguda de la Pelegrina de Vilafranca estan veient afectat el seu dia a dia a causa d’una possible negligència greu en les infraestructures del bloc, que podria tractar-se de la inexistència del sistema de clavegueram.

Segons les suposicions de les finques que gestionen el bloc més afectat, que porta el número 78, no hi hauria claveguera general d’aigües grises a aquella zona, de manera que diversos habitatges haurien estat abocant les aigües grises i negres directament al terreny que envolta la finca durant més de 12 anys sense que els veïns en tinguessin coneixement. Les finques asseguren que tothom ha estat duent a terme els pagaments de l’IBI i la taxa de clavegueram de manera regular, i apunten que l’Ajuntament de Vilafranca “haurà de donar resposta a aquesta situació ja que és l’ens qui va expedir la llicència de primera ocupació”.

El fet que l’edifici no estigui connectat al sistema de clavegueram ha causat que el baixant general de l’escala acabi provocant embussaments dels desaigües i també filtracions als trasters alineats amb l’avinguda i que el terreny s’hagi anat enfonsant.

Les finques demanen als veïns de la zona que mirin de fer servir el mínim possible l’aigua corrent per no provocar encara més complicacions, i recorden que objectes com tovalloletes, compreses o bastonets de cotó són objectes que no es poden llençar pels desaigües.

Encara que les afectacions d’aquesta situació estiguin focalitzades sobretot al bloc del número 78, encara no s’ha confirmat del cert si podrien afectar també el bloc del número 80. Si aquest fos el cas, significaria que una trentena d’habitatges han estat abocant les aigües negres i grises sense clavegueram durant quasi tretze anys. A dia d’avui la sortida del baixant està descobert a la vorera i ja s’hi estan duent a terme les obres corresponents des de la institució municipal. Les finques apunten que ara es troben a l’espera que l’Ajuntament resolgui els tràmits necessaris per connectar el baixant comunitari al sistema de clavegueram municipal.

FER UN COMENTARI