Un bri d’esperança

1
306

L’anunci que es va fer dilluns que una farmacèutica nord-americana ha aconseguit una vacuna que és segura i que té un 90% de fiabilitat, és, amb tota seguretat, la notícia més important no només de la setmana, sinó que possiblement ho serà del darrer trimestre de l’any. Molt més, fins i tot, que la derrota de Trump a les eleccions als Estats Units, de la qual ens congratulem.

El coronavirus està essent un desastre per al conjunt de la humanitat. Ha portat al món por, incertesa, desconfiança; s’estan morint moltes persones; ha deixat molta gent sense feina, molta més passa gana; ha saturat els sistemes sanitaris d’aquí i d’allà; i a tot això cal afegir-hi els patiments derivats de tots els danys col·laterals de la pandèmia: el fet de no poder-se acomiadar de les persones estimades que ens deixen; la claustrofòbia del confinament domiciliari; el tancament de les escoles; les privacions de sortir amb llibertat; la mascareta; el fet de no poder-se tocar, ni fer un petó o una abraçada amb les persones estimades; el patiment de la gent gran resident en geriàtrics; no poder fer esport, anar al teatre, viatjar, anar al restaurant,  a concerts, etcètera, etcètera.

No sabem encara la data de caducitat de les restriccions. De fet, tot fa pensar que ens espera un hivern molt dur. N’hi ha que apunten que fins i tot pitjor que el de 2020. Però que un prestigiós laboratori germànic hagi descobert, després de posar-hi 500 científics a treballar a tutti pleni durant mesos, una vacuna que pugui ser la primera taula de salvació contra la covid, ens ha de donar una alenada d’esperança per encarar amb més optimisme el temps que ens quedi fins a poder-nos-la posar. Caldrà fer més assajos, caldrà analitzar-ne els efectes secundaris a mitjà i llarg termini, i veure quina confiança genera. I ben segur que apareixeran altres vacunes que aniran en la mateixa direcció. I després vindrà la seva fabricació en cadena, la distribució i fer possible que se la pugui posar tothom qui ho desitgi.

El procés serà encara lent, però es va en la bona direcció per acabar amb aquest virus que ha posat el món de cap per avall i que ens ha ensenyat de manera descarnada fins a quin punt en som, de fràgils, els humans.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI