Un caçador abat una poni Potoka del parc del Garraf

0
1931

Un caçador vinculat a la Societat de Caçadors d’Olivella va abatre diumenge al matí un poni Potoka que pasturava pel parc del Garraf. Diversos testimonis, entre excursionistes i ciclistes que passaven per la carrerada en aquell moment, van presenciar com l’equí rebia l’impacte del tret i queia mort. La presidenta de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, s’ha mostrat compungida davant d’aquest fet. Segons explica, el caçador no pertanyia pròpiament al coto d’Olivella però en aquesta ocasió hi participava. En els darrers quatre anys no hi ha havia hagut mai cap accident d’aquesta mena, ja que sempre que hi ha batudes, que són legals, avisen la Fundació Miranda i aquesta desplaça els cavalls cap a una altra zona del parc del Garraf o bé els demanen que no vagin a la zona on hi ha els cavalls. A més, en aquesta ocasió el caçador av disparar cap al camí per on transitava gent, ciclistes i excursionistes.

El poni abatut es deia Riba, era una euga Potoka, que formava part d’un ramat de cinc exemplars procedent d’un zoològic andalús que va ser clausurat. El ramat viu al parc del Garraf en llibertat i realitza una tasca de neteja del sotabosc de manera natural, que va molt bé per a la prevenció d’incendis.

En el moment de la mort de l’animal, s’hi van personar els Mossos d’Esquadra, els agents rurals, es va fer atestat i hi ha testimonis que ho van confirmar. La Societat de Caçadors d’Olivella no defuig la seva responsabilitat, segons fonts de la Fundació Miranda. La temporada de caça 2021/21 s’acabava aquest dilluns.

FER UN COMENTARI