Aquest diumenge pels volts de les vuit del matí un home que es trobava caçant amb el seu gos va caure a un pou de sis metres de profunditat als terrenys d’una finca, al municipi penedesenc dels Monjos. L’home, de 68 anys i veí dels Monjos, va ser incapaç de demanar ajuda durant una hora.

El gos es va dirigir de nou al camí de la finca per a buscar ajut i un grup de caçadors el va reconèixer. Al no poder contactar amb l’amo van trucar a la família d’aquest, que els va indicar que li demanessin al gos on era el caçador. L’animal els va conduir fins el pou i d’aquesta manera es va poder procedir al seu salvament amb un arnès. Finalment, els efectius de Protecció Civil van traslladar l’home a l’hospital comarcal, on es va determinar que havia patit un traumatisme toràcic i algunes rascades i hematomes a causa de la caiguda.

La finca tenia dos pous: un a l’interior i l’altre, on havia caigut el caçador, a l’exterior.

Eduardo Álvarez, membre de l’Associació de Caçadors dels Monjos, apuntava que aquest no és l’únic pou de la zona: “aquestes construccions, denominades cups, es troben en diverses finques i cases abandonades del municipi i servien per reservar-hi aigua. Actualment alguns d’aquests espais es troben descuidats i són perillosos”.

Des de l’Associació ja han contactat amb l’Ajuntament, que està disposat a informar els  propietaris de les finques i prendre mesures per evitar aquestes situacions de risc. L’any 2018 l’Ajuntament ja va contribuir a tapiar una desena de cups del territori, però no tenen constància de la quantitat de forats actual.

Álvarez recomana a tothom que vagi a fer esport, passejar o caçar per la zona que dugui sempre el telèfon mòbil i que informi a amics i familiars.

Imatge: El cub on van trobar el caçador. // ASSOCIACIÓ DE CAÇADORS DELS MONJOS

FER UN COMENTARI