Un carril bici de Ribes i la rambla del Garraf i malestar del veïnat del nucli antic de Ribes

0
1822

La Diputació de Barcelona està ultimant les obres de construcció d’un tram de carril bici i camí asfaltat per a vianants per sota de l’autopista C-32, que permetrà enllaçar a peu i en bici el nucli de Ribes amb la rambla del Garraf. Es tracta d’un tram de 650 metres que transcorre en paral·lel a la carretera BV-2113, que en dues o tres setmanes estarà acabat, per bé que no es podrà obrir ja que ha de creuar en el seu tram baix la carretera en dos passos de vianants regulats per semàfors, i la companyia elèctrica Endesa encara no ha calendaritzat fer-hi l’escomesa. I creuar-la la transitadíssima carretera sense semàfor seria molt perillós.

El diputat provincial d’Infraestrcutures Pere Pons va acompanyar dilluns l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes Abigail Garrido en una visita als treballs, pressupostats en 713.000 euros i cinc mesos de durada. El carril tindrà 1,80 metres d’amplada per al trànsit de vianants i 2,50 en carril bici de doble direcció. En el tram alt, el separarà del bosc un mur de pedra seca. Pons ha dit que el carril és possible perquè és a tocar de dos grans nuclis com Ribes i Vilanova, perquè passa pels Camils, per la Vilanoveta, pel polígon industrial i per davant de tres escoles.

Val a dir que quan estigui enllestit, hi haurà sis quilòmetres seguits de tram ciclable segregat de la carretera, es del nucli de Ribes fins a la Vilanoveta: ja hi ha carril bici a la rambla del Garraf, també a la sortida de Ribes fins a Puigmoltó passant per sota els Camils; i després de travessar el nucli de Puigmoltó ja hi ha un camí de sauló entrevinyes que mena al primer dels passos de vianants a tocar de l’autopista.

Una comissió del nucli antic

L’alcaldessa va aprofitar la visita de Pere Pons per fer un recorregut a peu pel carrer Major i reivindicar, una vegada més, el traspàs de la carretera vella d’Olivella, que malgrat ser un carrer plenament integrat al nucli de Ribes, encara és de titularitat provincial. Pons es va comprometre a redactar un projecte d’urbanització, urbanitzar-lo per fases i fer el traspàs en aquesta legislatura, és a dir, en els propers tres anys i mig. Abans, però, l’haurà de deixar en bones condicions.

Actualment, el carrer Major té unes voreres molt estretes, sots a l’asfalt i cablejat penjant de les façanes. L’Ajuntament s’encarrega de la gestió de voreres, i la Diputació, del tram central del carrer.

Val a dir que al carrer Major, però també a la placeta de la Font i altres vials dels voltants de la Casa de la Vila, com Mn. Andreu Malga o carrer de les Planes, amb una quinzena de cartells penjats de balcons, en què es pot llegir “Dignifiquem el nucli antic ja!”.

D’altra banda, la Comissió del nucli antic de Ribes ha convocat pel dijous 19 de març a les 7 de la tarda a la Casa de la Vila una xerrada-col·loqui amb l’objectiu de conscienciar el veïnat ribetà de la dignificació d’aquesta zona, actualment degradada. No només del carrer Major, sinó també de la plaça de la Font, la plaça de la Vila i vials adjacents i propers.

FER UN COMENTARI