Un centenar de propostes a la temporada d’arts escèniques de Vilanova

0
181

Dimarts es va presentar la nova temporada d’arts escèniques a Vilanova d’aquí al mes de juny, que inclou un centenar d’activitats de teatre, dansa, música i altres, repartides principalment entre el Teatre Principal, l’Auditori Eduard Toldrà i el Centre d’Art Contemporani La Sala. Com ve sent habitual els últims anys, la presència d’artistes locals dalt de l’escenari hi jugarà un paper important, amb la idea de “donar visibilitat i impulsar els projectes i propostes de professionals de la ciutat, ha dit la regidora de Cultura, Mercè Mateo.

Dins del programa Singular, s’han programat tres concerts de la Camerata Eduard Toldrà. També a l’Auditori, Esteve Molero Combo presentarà la biografia musical El gran Cugat dels petits chihuaues, que inclou dins el seu repertori cançons de les cinc exdones del músic i gran director d’orquestra català. Finalment, el TransformArt Brass Quintet un concert de música renaixentista i barroca d’Europa, amb el vilanoví Guillem Serra.

Al Teatre Principal s’hi representarà la creació de Tracart & la Banda Herència, en què joves músics i intèrprets fusionen música, cant, teatre i dansa. En aquest semestre es faran quatre càpsules del projecte Nanoteatre, dirigides per Alex D. Capo i escrites per Josep Maria Teixell i Sussana Garcia Prieto, amb sis funcions. També en teatre hi ha la Mostra de Teatre Jove a càrrec de Tracart.

Al Centre d’Art Contemporani La Sala hi ha prevista l’exposició col·lectiva “Preludios de mi lira”, en què dotze artistes emergents catalans (entre els quals els artistes locals Carlos Ruiz, Anna Ill i José Bonell) interpreten poemes de Manuel de Cabanyes. També a la Sala s’hi exposarà “Ctrl. X Ctrl.V Col·lectiva de collage”, en què Ester Ràfols, Eva Jolís, Juan Cardona i Kras Casadevall presenten quatre estils diferents amb una tècnica comuna: el collage.

Finalment, dues altres produccions singulars de joves talents que es podran veure a la ciutat són Làzaro”, de la Companyia Leamok, i “Nua (radiografia d’un trastorn)”, d’Ann Perelló.

En les produccions nacionals, destaquen les obres teatrals “23 F: Anatomia d’un instant”; “L’oncle Vània” i “Mare de Sucre”; els concerts de Roger Mas, Mazoni, Celeste Alias i The Excitements; iSignes i escriptura” en el camp de les arts visuals i plàstiques.

La programació també inclou espectacles de circ i dansa, com Nuye de Cia de cir Eia, Boutelis, de Cie Lapsus i Migrare, de la Cia Maduixa. 

Tota la programació ja es pot consultar al web www.escenavilanova.cat.

FER UN COMENTARI