El propietari d’una empresa de construcció amb seu a Calafell s’enfronta a tres anys de presó i al pagament d’una multa de 2.400 euros per carregar una desena de multes de trànsit a un extreballador. L’empleat conduïa dos camions i un turisme de l’empresa, però va deixar la feina l’agost del 2017. Segons la fiscalia, des d’aquell moment, cada cop que un vehicle de l’empresa cometia una infracció de trànsit, el propietari facilitava les dades personals de l’exempleat a la societat que li gestionava les multes. En només quatre mesos l’home va rebre deu expedients sancionadors, sempre per excés de velocitat. Les sancions del radar sumaven 1.300 euros i suposaven la pèrdua de quatre punts del carnet.
El perjudicat va treballar a l’empresa de manera interrompuda des de l’octubre del 2007 i ja de forma continuada entre l’octubre del 2014 i l’agost del 2017.

Un cop es va acabar la relació laboral, el propietari de l’empresa, de 42 anys, facilitava les dades de l’extreballador per eludir el pagament de multes “tot i que sabia que ell no conduïa els vehicles”, segons el ministeri fiscal. L’home va rebre deu multes entre el 24 d’agost del 2017 i el 22 de desembre d’aquell mateix any, en tots els casos  eren per excés de velocitat i comportaven una sanció de 100 euros, tret d’una de més greu que comportava el pagament de 400 euros i suposava la pèrdua de quatre punts del permís de conduir.

La fiscalia considera que els fets constitueixen un delicte continuat d’estafa en concurs medial amb un delicte continuat de falsedat en document oficial pel qual demana tres anys de presó i el pagament de 2.400 euros de multa.

El ministeri públic també reclama que l’empresari indemnitzi l’extreballador amb els 1.300 euros de les multes. El cas arribarà a judici en les pròximes setmanes als jutjats penals de Tarragona.

FER UN COMENTARI