Un llibre de Núria Canyelles s’endinsa en l’origen medieval del Vendrell

0
259

Dissabte tindrà lloc al pati del Museu Deu del Vendrell l’acte de presentació del llibre Un camí que porta a l’origen del Vendrell medieval, de la historiadora Núria Canyelles, editat per l’Institut d’Estudis Penedesencs. Ateses les restriccions de la pandèmia, l’accés hi està limitat, a hores d’ara s’han exhaurit les places disponibles i l’acte es podrà seguir en diferit mitjançant el canal de youtube de l’IEP, ja que serà enregistrat.

Una carta del rei Pere III (IV) escrita en un pergamí amb data 16 de setembre de 1342 és el punt de partida d’una investigació que portarà els lectors a conèixer els fets succeïts al Vendrell, on la població va tallar el camí ral i va desviar el seu recorregut perquè volien que passés pel mig del poble. A partir d’aquest moment, l’autora va desvelant com era la vida, les relacions de poder, les disputes per les propietats i com s’havia anat estructurant el territori fins a portar-nos a l’origen del Vendrell medieval. Un llibre d’història, escrit amb un llenguatge planer per tal de fer arribar a tothom la història del Vendrell, de la comarca, de la vegueria i de Catalunya.

Núria Canyelles, llicenciada en Història Medieval per la UAB, és coautora de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC, 2006) i de Història del Vendrell (2003). i ha publicat el llibre Clergues i pecats a la Baixa edat Mitjana. El cas del Vendrell i Sant Vicenç de Calders (2009), treball guanyador del Premi Sant Raimon de Penyafort (2004), i el conte “La Caterina, remeiera o bruixa?” (2006), dins la col·lecció de Contes del Penedès promogut per la Fundació Àngels Garriga de Mata.

FER UN COMENTARI