Un llibre d’homenatge pòstum a l’artista sadurninenc Francesc Salvà

0
637

Una de les novetats d’aquestes atípiques Fires i Festes de Sant Sadurní ha estat la publicació del llibre Bon dia… …bona nit, amb il·lustracions de Francesc Salvà i textos d’exalumnes de la classe de l’escola Vilarnau anomenada “El Petit Príncep”, que van tenir al mateix Salvà com a professor, i amb el qual encara mantenien contacte via whatsapp. Malauradament, Salvà va morir el proppassat 19 d’agost, després d’una llarga malaltia, just el dia en què li van fer arribar el llibre acabat d’imprimir.

L’origen del llibre cal cercar-lo al mes de març. Quan es portava una setmana de confinament, amb l’ajut de la seva esposa Lourdes Sogas, Salvà va enviar al grup El Petit Príncep un dibuix seu per donar-los el bon dia; al vespre, un altre dibuix per donar la bona nit; l’endemà, un altre, saludant el bon dia; i així, successivament.

D’aquesta iniciativa en van sorgir, per part dels exalumnes de l’artista, dues idees. D’una banda, fer una exposició recopilatòria amb una trentena de dibuixos i pintures de Salvà, representatives de quaranta anys com a artista, que s’havia d’inaugurar el 5 de setembre a la sala petita de la capella de l’Índex, però que finalment s’ha suspès a causa del seu decés.

D’altra banda, un llibre en què cada exalumne de Salvà del grup El Petit Príncep acompanya  una il·lustració seva amb un text propi (un poema, un conte, un comentari…) evocant com havien viscut els dibuixos durant els dies de confinament. El llibre finalment ha vist la llum. Té dues portades, la intitulada “Bon dia” i la del “Bona nit”, cadascuna amb un dibuix diferent, i a l’interior les aportacions personals de dinou exalumnes: Assumpta Borràs, Joan Carles Font, Montse Olivella, Teresa Sàez, Rosa Rafecas, Marcel Surià, Joana Sellarès, Rosa March, Rosa Ferreres, Maria Lluïsa Urmeneta, Anna Balaguer, Francesc Llopart, Joana Sánchez, Toni Romeu, Joan Rossell, Josepa Galimany i Mercè Gramona, i d’un exprofessor de la mateixa escola, Josep Soldevila.

FER UN COMENTARI