El Casal Popular de Vilafranca reprèn aquesta setmana les activitats formatives i els tallers setmanals, i presenta una nova graella de propostes de caire lúdic, sostenible i també educatiu.

Així, aquest dissabte el grup de consum La Bresca hi organitza la tercera edició del mercat d’intercanvi de roba i complements, que començarà a les 10h del matí i finalitzarà a les 14.30h del migdia. Per a participar-hi es poden aportar peces de roba en bon estat, a excepció de sabates i roba interior; al mateix casal avui dimarts i també dijous i divendres de 18 a 20h, o el mateix dissabte del mercat des de les 9 a les 10h del matí.

Cada persona pot aportar com a màxim 10 peces, i per a cada aportació es lliurarà un tiquet que servirà per a escollir una peça del mercat. L’objectiu d’aquesta activitat és fomentar la reutilització en detriment del consumisme, a la vegada que tothom pot donar un nou ús a peces que ja no utilitzava.

La situació dels refugiats i la lluita contra l’analfabetisme

El mateix dissabte, a les 19h, el col·lectiu feminista La Ruda projectarà el documental Refugeless (Sense refugi), que recull les experiències de diverses persones refugiades i emigrades a Europa provinents de Síria, Afganistan, Iraq o Iran. A més a més, Alba Anjana Ràfols i Clara Calvet duran a terme una ponència sobre la situació actual de les persones refugiades i explicaran el projecte d’Atenes on el col·lectiu està destinant part dels beneficis del Calendari de Bruixes que ha realitzat per enguany.

El proper dijous 17 l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas també projectarà un documental a les 20h, Leo a la vida, que en aquest cas tractarà el procés d’alfabetització ideat per la mestra cubana Leonela Relys, gràcies al qual es va aconseguir que més de 12 milions de persones aprenguessin a llegir.

Aquest acte comptarà amb la presència del director del documental, Julio Suárez, i un co-guionista, Sebas Parra.

Finalment, el dissabte 19 l’associació Jugaires del Penedès proposa una jornada de 16 a 20h dedicada als jocs sobre economia.

 

Imatge: Refugeless

FER UN COMENTARI