Un mes per descobrir el paper històric de l’aigua a Torrelavit

0
764
Centre d'Interpretació de l'Aigua.

El 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua i per aquest motiu durant tot el mes de març, el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit ha programat visites especials que combinen la descoberta del centre amb el Camí del Riu i els principals punts d’interès del municipi. Les visites, que tindran com a tema clau “La importància de l’aigua al Penedès”, seran tots els diumenges del mes, a les 12 del migdia.

L’aigua va tenir un paper clau en els municipis de la conca del Mediona/Bitlles, transformant la història, el paisatge i la societat d’aquests pobles de l’Alt Penedès i l’Anoia, per l’ús que se n’ha fet: en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals; i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que entre els segles XVII i XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer. La visita al Centre d’Interpretació permet conèixer-ho.

El Centre d’Interpretació de l’Aigua està obert els dissabtes, diumenges i festius de 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 3 de la tarda, i també es poden fer visites concertades per a grups els dies feiners. L’espai està gestionat per la Fundació Mas Albornà.

FER UN COMENTARI