L’Associació Pau Casals, en col·laboració amb diferents entitats, empreses, administracions públiques i equipaments culturals, ha decidit organitzar un mes ple d’activitats coincidint amb el 140è aniversari del naixement del mestre. L’objectiu? homenatjar la seva figura i difondre el seu llegat humà i musical.

L’acte inaugural tindrà lloc el 29 de setembre, amb una conferència a càrrec de la vídua del mestre, Marta Casals Istomin. Altres conferències destacades les protagonitzaran Josep M. Soler (17 d’octubre), que explicarà la vinculació del mestre amb el Monestir de Montserrat, i la periodista especialitzada Mònica Pagès (5 d’octubre), que parlarà sobre la relació entre Pau Casals i el pianista i compositor lleidetà Enric Granadors, en l’any que es commemora el centenari de la seva mort.

En l’apartat d’exposicions, durant tot el mes, el Museu Deu acollirà El Vendrell 1976. Homenatge a Pau Casals dels Artistes Catalans d’Avui, que recordarà una mostra que es va fer fa 40 anys a la Galeria d’Art Ur. S’hi podran contemplar obres de 46 artistes catalans, entre elles 19 peces que formen part del seu fons de reserva.

La música, com no podria ser d’altra manera, tampoc hi faltarà. Entre els concerts programats en sobresurten dos dedicats a Enric Granados. Un adreçat al públic familiar, amb Emili Brugalla al piano i l’actriu Clara del Ruste (23 d’octubre), i un dirigit al públic adult a càrrec del pianista Jordi Camell i la soprano Ofelia Sala (30 d’octubre).

Actes centrals
El dia central, el dissabte 22 d’octubre, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals, oferira una jornada de portes obertes. A les 11 del matí, s’iniciarà una ruta amb audició d’orgue. A les 5 de la tarda, al cementiri, tindrà lloc la tradicional ofrena floral a la tomba del mestre. I a les 9 del vespre, a l’Escola Municipal de Música, el violoncel·lista Pablo Pérez, guanyador de la Beca Pau Casals 2014, farà un concert juntament amb Isabel Garcia (violoncel) i Àleix Ramírez (piano).

FER UN COMENTARI