Un miler d’atletes, a la 40ª Mitja Marató de l’Espirall

0
905

En el segon any de recuperació del circuit tradicional, la Mitja Marató de l’Espirall sembla que ha trobat el camí que buscava. Més d’un miler d’atletes, entre la versió llarga i la curta, van participar diumenge a la quarantena edició de la Semi, la més antiga de Catalunya: 933 van acabar la Mitja i 64 van fer el recorregut de deu quilòmetres fins a Vilobí de la Mitja Jove (per a joves de 12 a 22 anys).

El guanyador absolut va ser Oriol Barbany, que va fer un temps d’1h 11’ 28’’, seguit de Jordi García (1h 12’ 8’’) i de Toni Vilaplana (1h 13’ 1’’). Van culminar els 21 quilòmetres de la cursa 765 homes. En categoria femenina, 168 dones van acabar la cursa, amb Maria Pons com a guanyadora amb una marca d’1h 27’ 31’’, segona va ser Jackeline Gómez amb 1h 28’ 18’ i tercera, Irene Sánchez (1h 30’ 5’’). La carrera arrencava enguany de davant La Nau, feia el circuit urbà clàssic per l’Av. Pelegrina, la carretera d’Igualada, rambla de Nostra Senyora, Av. Tarragona fins a la carretera de Moja i tornada, per dirigir-se tot seguit fins a Guardiola i tornar. L’entrada a Vilafranca es feina per a la carretera de Guardiola, amb entrada en baixada cap a la meta situada al Baltà de Cela.

Els deu quilòmetres de la Mitja Jove anaven des del carrer Baltà de Cela fins a Vilobí. El guanyador masculí va ser Enric Retamal amb un crono de 39’ 34’’, segon va ser Mohamed El Bachiri amb 39’ 39’’ i tercer, Gerard Vizcaíno amb 40’ 2’’. La vencedora femenina va ser Mar Retamal (48’ 17’’), seguida de Mar Garbín (48’ 49’’) i de Cristina Ventura (49’ 35’’). La van acabar 42 homes i 22 dones.