Un Tots Sants amb el 3 de 9 amb folre com a objectiu

0
312
Representants de les colles de Sants, matalassers i mataronins, amb el cap de colla dels verds, Sisco Benet, i el seu president, Carles Mata.

Dilluns es feia a Cal Figarot l’acte de presentació de la diada de Tots Sants i el sorteig de l’ordre d’actuació, en el qual el cap de colla Sisco Benet confirmava que l’objectiu dels Castellers de Vilafranca és descarregar-hi el 3 de 9 amb folre,que seria el primer que veu el món casteller després de l’esclat de la pandèmia. “A assaig hem posat cassoleta amb xarxa i sisens sense xarxa” i “la colla té ganes de fer el 3 de 9”, ha dit Benet, que afegeix que “ja no ens conformem en què l’important és sortir i veure’ns tots, volem fer castells i fer els més alts”.

Més enllà del 3 de 9 folrat, no descarta res, fins i tot hi ha possibilitats de pilar de 7 amb folre, ja completat sencer a assaig, malgrat que a plaça el de 6 encara no està descarregat (fins a coronar-lo, a assaig n’havien bastit 15 de sencers).

L’actuació de l’1 de novembre a la plaça de la Vila de Vilafranca començarà a les 12, amb les quatre colles habituals. Per deferència de les colles convidades, els verds actuaran primers, Castellers de Sants van triar ser segons, Xiquets de Tarragona van triar el tercer lloc i a Capgrossos de Mataró els va tocar ser quarts. Com a novetat, per no allargar la diada, tots els castells inferiors a la torre de 7 (en seran uns quants) es faran en ronda conjunta al final de cada ronda. Els barcelonins hi plantegen castells de set de gamma alta, als matalassers els agradaria portar-hi el seu primer 3 de 8 i als del Maresme, el primer (i potser únic) 4 de 8 de l’any.

FER UN COMENTARI