Un Tots Sants per bastir el 3 de 10, dos castells “nets” i un pilar de 7 d’alineació renovada

0
1104
Dirigents de les quatre colles que actuaran per Tots Sants, dimecres a Cal Figarot.

Els Castellers de Vilafranca tancaran l’1 de novembre la temporada 2018 amb una diada de màxims, com és Tots Sants. Els verds hi volen fer la millor actuació de l’any i una de les millors de la història dels castells. Ja són segurs els intents dels dos castells assolits per Sant Fèlix i al concurs, el 3 de 10 amb folre i manilles i la torre de 8. Descarregar la torre, que tots dos cops ha quedat en carregada, és una de les obsessions dels penedesencs. La tercera ronda és més oberta: la idea és portar a plaça el 4 de 9 (sense folre), però també tenen en cartera, per si els darrers assajos no els donessin prou confiança, el 5 de 9 amb folre, ja descarregat per la festa major de Vilanova. I per acabar, una altra novetat: un pilar de 7 amb folre d’alineació completament nova; un espadat de futur.

Els vilafranquins actuaran segons, segons el sorteig de l’ordre d’actuació fet dimecres a Cal Figarot. Obriran plaça uns Xiquets de Tarragona que volen dur a la plaça de la Vila dos castells de nou bàsics, el 4 de 8 amb agulla i pilar de mèrit; tercers actuaran els Castellers de Sants, que segurament faran castells de nou bàsics; i tancaran ronda els Capgrossos de Mataró, que volen sumar el pilar de 8 amb folre i manilles al 5 de 9 amb folre i a la torre de 9 amb folre i manilles.

Abans de la diada, hi haurà matinades, esmorzar casteller i nomenament de dos socis d’honor dels verds, i en acabar, dinar casteller a Cal Figarot. També en el marc de la diada de Tots Sants, aquest diumenge es farà al vespre un homenatge a tots els membres del pom de dalt que han passat per la colla al llarg dels seus 70 d’història; i dimarts, abans del darrer assaig de l’any, es farà una taula rodona sobre el primer castell de deu de la història dels castells, el 3 de 10 amb folre i manilles carregat pels verds el 15 de novembre de 1998.

Actuació de romeria

D’altra banda, els Castellers van actuar dissabte al migdia a la plaça del Monestir de Montserrat, en la romeria de Vilafranca; hi van descarregar quatre castells de set, entre els quals la torre de 7, pilar de 5 i també un castell de sis.

FER UN COMENTARI