Un treballador de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha donat positiu en Covid-19. És per això que l’Ajuntament ha activat mesures preventives per coronavirus. La notícia la va donar a conèixer dilluns al migdia l’Ajuntament i va anunciar que per aquest motiu tancava la planta baixa de les dependències municipals situades a la plaça de la Vila, 11, emplaçament on treballava la persona afectada.

18 treballadors a casa durant un dia
L’endemà les mesures s’ampliaven i els divuit companys i companyes que compartien espai amb la persona afectada es quedaven confinats a casa seva durant 24 hores. Dimarts l’alcaldessa també feia una compareixença pública per explicar el cas i les mesures que des de l’Ajuntament s’estaven prenent per contenir la propagació del virus. L’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, anunciava que l’Ajuntament està en contacte permanent amb les autoritats sanitàries i aquesta setmana ha participat en una reunió a la Conselleria de Salut per coordinar la informació i actuacions als municipis i en una altra amb les alcaldesses de la comarca per coordinar protocols d’actuació.

Arnau va explicar que el treballador afectat pel Covid-19 no viu a la ciutat i que actualment està ingressat en un hospital del Baix Llobregat “i es troba bé”. Va estar treballant fins dilluns dia 2 i diumenge va ingressar al centre hospitalari perquè tenia febre. L’alcaldessa va insistir que el confinament a casa dels divuit treballadors és “per prevenció”.

Com que el treballador afectat feia una setmana que no anava a la feina, des del departament de Salut es va determinar que amb 24 hores a casa n’hi havia prou i el dimecres tots divuit van tornar a la feina, sense presentar cap símptoma. Tots aquests treballadors pertanyen als serveis de promoció econòmica, turisme i comunicació. L’alcaldessa també va anunciar que l’Ajuntament s’està preparant per a la possibilitat que calgui iniciar el teletreball en alguns departaments.

Alertats, però no alarmats
Des del govern s’insisteix que estan “alertats, però no alarmats” i que de moment es tracta únicament d’un cas aïllat que caldrà veure com evoluciona. “El missatge és de tranquil·litat, la ciutat ha de fer vida normal i la població ha d’estar amatent a les informacions emeses per fonts oficials, tenir la precaució de seguir les recomanacions que es fan per evitar el contagi i si s’ha estat en contacte amb una persona infectada o es tenen símptomes, cal trucar al 061”, manifestava l’alcaldessa.

Quinze dies de quarantena
Dijous al matí el Comitè de coordinació de l’alerta per coronavirus de l’Ajuntament decidia noves mesures de contenció per als pròxims 15 dies, que comporten la suspensió d’activitats i tancament d’algunes instal·lacions. D’aquesta manera, queda suspesa tota l’activitat programada en les dues setmanes vinents al Teatre Principal i a l’Auditori Eduard Toldrà. Es tanquen totes les instal·lacions esportives municipals i el casal municipal de la gent gran. A les residències de gent gran, es restringeix al màxim les visites de familiars. Els centres cívics suspenen tota l’activitat programada i les biblioteques només mantindran oberta la sala de lectura d’adults. L’EMAID i l’Escola Municipal de Música Mestre Montserrat suspenen i també es tanquen els centres oberts. També  s’anul·len el mercat ambulant de divendres al barri de Mar i el de dissabte al centre.

FER UN COMENTARI