Un tren carregat de vins catalans recorrerà vuit ciutats europees

0
142

La fira de vins naturals Vins Rebels es vol internacionalitzar i per fer-ho proposa noliejar un tren per portar fins a 120 referències de vins catalans per diferents capitals europees. Aquest tren sortiria de Vilafranca carregat amb centenars d’ampolles, 10.000 copes i uns 300 ocupants i faria parada a París, Berlín, Sant Petersburg, Moscou, Viena i Milà per tornar a Vilafranca entre set i nou dies després.

Ton Rimbau, promotor de la iniciativa, explica que es tracta d’una “idea esbojarrada, però fantàstica” que té per objectiu donar a conèixer els vins catalans a Europa i facilitar la seva exportació. És per això que en cada ciutat es preveu celebrar-hi una fira d’un dia en la qual tots els vins es podran exposar i tastar i els cellers podran contactar directament amb importadors. En el cas de Vilafranca, la fira es faria la setmana després d’haver arribat el tren.

Per l’abril o el maig

Els organitzadors de la Vins Rebels on Road, que és com s’ha batejat la iniciativa, diuen estar treballant intensament perquè el tren pugui sortir de l’estació de Vilafranca del Penedès amb direcció cap a París entre l’abril i el maig de l’any vinent.

Pel que fa als vins, Rimbau explicava que no és condició imprescindible que els cellers que hi vulguin participar facin vins naturals, “no perseguirem ningú, n’hi haurà prou amb la voluntat d’anar canviant cap a elaborar vins sense tòxics”, comentava. Per garantir la qualitat dels vins que pujaran al tren, hi haurà un panell de tast que determinarà quins vins tenen prou qualitat per participar-hi i quins en queden fora.

En total es calcula que puguin participar en la iniciativa una cinquantena de cellers amb més d’una referència. Cadascun d’ells haurà de portar un miler d’ampolles, la meitat seran per vendre i l’altra per fer tastos a les fires. Tot i que el tren està pensat per promocionar vins catalans, els organitzadors esperen poder comptar també amb algun celler de l’Estat espanyol, així com algun altre de francès o alemany.

Promoure vins i salut

L’impulsor de la Fira de Vins Rebels, Ton Rimbau,  subratllava el doble vessant del tour ferroviari: “per una banda generarem moviment econòmic i promocionarem els nostres productes locals a l’exterior, mentre que per l’altra divulgarem que hi ha una altra manera de fer vins i, en definitiva, de fer salut”.

Per tirar endavant aquesta iniciativa els organitzadors fa mesos que treballen i estan en contacte amb diferents agents i institucions. D’aquesta manera, anuncien que s’han reunit amb diverses entitats com l’Incavi, la DO Penedès, l’Acadèmia de Tastavins del Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca i que tenen previst trobar-se també amb la DO Cava. Per ara, expliquen, la resposta que han rebut ha estat molt positiva i amb molt bona predisposició per part de tothom. Aconseguir el màxim de suport comenten que és vital per abaratir costos i per poder fer front a tots els aspectes relacionats amb el viatge: assegurances, permisos, visats, etc.

Els àpats que se serviran durant els trajectes es preveu que vagin a càrrec de cuiners de prestigi com el Celler de Can Roca, que es posarà als fogons del tren durant el trajecte de Barcelona a París.

FER UN COMENTARI