Una 50a de tastos en un Temps de Vi que esponjarà els estands i reforçarà la gastronomia

0
932

Els tres primers dies de juny tindrà lloc la setena edició de la Fira Temps de Vi, que com diu l’alcaldessa Neus Lloveras, “s’ha convertit en el tret de sortida de la temporada d’estiu” a Vilanova, amb una oferta que qualifica de “combinació perfecta: el maridatge de vi i mar”. Les xifres li donen la raó. L’estudi d’impacte econòmic que l’Ajuntament va fer l’any passat de la fira indica que va tenir 43.000 visitants, més de la meitat dels quals de fora de la comarca, i que va moure fins a un milió d’euros.

Venda directa
Com sempre, l’eix central de la fira serà a la rambla Principal, on entre divendres i diumenge hi seran representats en estands una quarantena de cellers de diferents denominacions d’origen catalanes, més un vi francès.

Una de les novetats serà el canvi de sistema de venda, que ja no es farà amb tiquets sinó que ho faran els propis estands directament. Carles Carbonell, coorganitzador del Temps de Vi, explica que “tenim demostrat que amb la venda directa augmenta la venda”, ja que no es fa tan “ferragós” com fer cua per recollir tiquets.

Més gastronomia
Una altra novetat estarà pròpiament en l’espai firal: ocuparà el mateix espai a la rambla, però els estands canviaran de format, n’hi haurà alguns menys de vins, es reforçaran els de gastronomia i hi haurà més espai entre els escenaris (on hi actuaran 13 grups) i les primeres parades. Carbonell argumenta que “cal donar als cellers la rellevància que han de tenir” i considera que tractant-se d’una fira “lineal, molt llarga, reduir-la dona la possibilitat als visitants d’aturar-se a tots els cellers”.

Més de 50 tastos
Els tastos i maridatges seran, com és habitual, uns dels grans protagonistes de la fira. N’hi haurà més de cinquanta, i s’hi estrenarà el Teatre Principal com a lloc de tastos. En concret, se n’hi faran més de deu, dalt de l’escenari, i a tocar del punt neuràlgic de la fira. A cadascun hi podran acudir una trentena de persones.

També hi haurà el ja clàssic tast en alta mar, enguany amb un vaixell més gran que en permetrà ampliar l’aforament; com a actes previs destaquen el tast que la DO Penedès oferirà el 19 de maig al Xalet del Nin; un de vins i caves a la biblioteca Armand Cardona (25 de maig); o un cinefòrum (31 de maig).

La inscripció als tastos (tempsdevi.cat) donarà dret per primer cop a algunes places d’aparcament al centre de la ciutat.

FER UN COMENTARI