Una 63ª Festa del Most de Castellví farcida d’actes

0
477

Del 15 al 17 d’octubre tindrà lloc la 63ª Festa del Most a Castellví de la Marca; una festa que conjuga tradició, natura, vinyes i vins i caves, que se celebra cada any al final de la verema, amb els productors locals de vins i cava com a principals protagonistes. D’actes se n’hi faran molts, començant per una xerrada d’obertura de la Festa sobre viticultura i canvi climàtic, en què s’explicaran les investigacions que l’Incavi està duent a terme per adaptar-s’hi.

Dissabte hi haurà una matinal ciclista de 15 quilòmetres amb parada a quatre cellers, on s’oferiran degustacions (inscripcions a www.castellvidelamarca.cat); al migdia es farà una conversa-vermut amb vi d’agulla al Casal de la Gent Gran de la Múnia, de la mà del sommelier Xavi Viles (inscripcions per Whatsapp al 687 031 215) i a la Sala Polivalent s’obrirà l’exposició que mostra com les primeres carreres del que actualment coneixem com a Fórmula 1 passaven per Castellví, ara fa cent anys.

Dissabte a la tarda intens

Serà a la tarda de dissabte quan es concentrin la majoria d’actes de la Festa del Most: un maridatge de vins i tapes de Caves Bolet amb el sommelier Xavier Viles; la presentació d’un llibre de Lluís Hill sobre la petjada que va deixar la Penya Rhin a la Fórmula 1 i posterior taula rodona; i la primera Cursa-Caminada del Most entre vinyes. A partir de les 7 de la tarda i fins passada la mitja nit hi haurà a la rambla Llibertat la Fira Enogastronòmica, on es podran degustar els vins i caves de set cellers del municipi, així com platets elaborats per quatre restauradors locals; a més, hi haurà artesans, degustació gratuïta de vi novell, es podrà aixafar raïm, entre altres. El preu del tiquet serà de cinc euros i donarà dret a tres consumicions de vi/cava o tres degustacions.

També a la tarda/vespre hi haurà un conta-contes infantil; un laboratori dels sentits de la vinya i el vi, d’experimentació per a la mainada; els infants podran pujar a uns cavallets d’acció a pedals en forma de botes de vi. I a la nit hi haurà una Mostra de Foc, a càrrec dels Diables els Cremats, Diables els petits Cremats, els petits timbalers i Drac de la Múnia, a la plaça de la Generalitat, amb un castell de focs d’artifici com a cloenda.

La Festa del Most es clourà diumenge amb la possibilitat de visitar l’exposició sobre la Penya Rhin; la missa amb ofrena del raïm per part de les pubilles i els hereus, a l’església de Santa Maria de la Múnia; una mostra itinerant dels balls de foc, balls folklòrics del municipi, la carrossa de la quitxalla i carruatge de les pubilles i els hereus; i també un concert vermut al migdia i el concert del Most a la tarda a Societat Cultural La Munienca.

FER UN COMENTARI