Una bandada de deu gossos mata dues ovelles al parc del Foix

0
1002

Els fets van succeir a principis d’any, entre Cap d’Any i Reis. Un pastor penedesenc havia perdut pel parc del Foix, quan les feia pasturar, diverses ovelles del seu ramat. Això va ser molt a prop de la zona coneguda amb el nom de la Timba, dins el terme municipal de Castellet i la Gornal, i a tocar del terme municipal de l’Arboç.

Dos atacs en pocs dies

Al cap d’uns dies, el pastor va rebre l’avís que havien trobat un parell d’ovelles mortes, a mossegades. L’endemà, després de portar el ramat a pasturar, quan es dirigia a tancar les ovelles a la pleta que té prop de l’Arboç, va ser testimoni presencial de l’arribada de la bandada de gossos, al voltant d’una desena, que van tornar a atacar el ramat, ferint-ne unes quantes més. En aquest cas, no en van matar cap. El pastor va intervenir per intentar defensar-les i finalment va foragitar els cans. Els gossos anaven solts i sense cap persona amb ells. I entre ells, n’hi havia almenys algun dels considerats com a raça potencialment perillosa.

El pastor va posar els fets en coneixement de la Policia Local de l’Arboç, que no ha intervingut, ja que els atacs no van ser dins del seu terme municipal, i dels Mossos d’Esquadra, malgrat que no ha posat denúncia. També en són coneixedors l’Ajuntament de Castellet i la Gornal i la Policia Local dels Monjos, els dos municipis que formen el parc del Foix (que pertany a la Diputació de Barcelona).

Una zona de passeig molt concorreguda

El director del parc del Foix, Pau Mundó, explica que ell no ha vist en cap moment el grup de gossos, però està molt preocupat, ja que el parc és una zona habitual d’esbarjo, on molta gent va a passejar, a córrer o amb bicicleta de muntanya, i tem que trobar-se’ls pugui ser perillós. Mundó afirma que no en sap la procedència, del grup de gossos, però apunta que podrien venir d’algun polígon industrial no gaire llunyà. I tem també que si salten la pleta, poden arribar a causar una mortaldat entre les ovelles del ramat, que no tindrien cap via d’escapatòria.

FER UN COMENTARI