L’Assemblea Feminista La Ruda va convocar ahir a les 20h del vespre una concentració de rebuig als assassinats masclistes d’aquest mes de gener. Clara Gallardo, membre del col·lectiu, explicava que aquest primer mes hi ha hagut vuit feminicidis a Espanya, sis dels quals ja han estat comptats com a oficials, i que des de l’assemblea troben important que quedi clar que “hi ha dones assassinades cada dia”.

El col·lectiu penedesenc ha iniciat una campanya via xarxes socials per tal d’informar de cada feminicidi i fer-ne un recompte. Per La Ruda, els assassinats són només la màxima expressió de la violència masclista, però aquesta “es troba present al nostre dia a dia i a tots els àmbits, perquè el sistema patriarcal ens fa víctimes de violència diàriament”.

Davant la participació d’una cinquantena de persones, Gallardo afirmava que la presència de la ciutadania és essencial en aquestes concentracions: “en altres reivindicacions es mobilitza molta més gent i ens soprèn que, davant aquestes violències tan extremes i una lluita que en teoria és transversal i afecta a tothom, acostumem a manifestar-nos sempre les mateixes. Ens agradaria que tota la població es sentís interpel·lada a assistir a aquest tipus d’actes, perquè creiem que tothom ha de denunciar que a les dones ens matin pel fet de ser dones”.

El col·lectiu té la intenció de continuar convocant concentracions de rebuig de manera periòdica a la plaça de la Vila de Vilafranca.

Aquest 2019 ja hi ha hagut 11 dones assassinades, una de les quals era menor de 17 anys. La darrera víctima, de seixanta anys, va ser trobada aquest diumenge al seu domicili de Santa Cruz de Tenerife.

FER UN COMENTARI