Una coberta metàl·lica a Vilanova per tenir un dipòsit d’aigua del segle XXI

0
1425

L’empresa municipal d’aigües de Vilanova ha fet una inversió de gairebé 300.000 euros per cobrir amb una teulada metàl·lica el dipòsit d’aigua núm. 1, ubicat a la barriada dels Sis Camins, a l’alçada del càmping Vilanova Park. El principal dipòsit d’aigua de la ciutat data de l’any 1904 i ara fa 19 anys es va cobrir amb una lona flotant, en base a la nova normativa de salubritat.

Més seguretat i manteniment més barat

El gerent de la Companyia d’Aigües de Vilanova i la Geltrú, Marc de Arias, explica que la seva vida útil era de 15 anys, però que tenia un funcionament a precari que ara s’ha actualitzat. Amb la nova cobertura, per fer la neteja anual preceptiva del dipòsit ja no caldrà inflar la lona per tal que els operaris hi entrin, de manera que donarà més seguretat laboral; a més a més, també baixarà la despesa de manteniment.

Gestió 100% municipal

El regidor de Projectes i Obres, Joan Giribet, considera que la inversió era “prioritària” atès que el subministrament d’aigua és “una necessitat bàsica de la ciutat”. L’alcaldessa Neus Lloveras ha destacat que la companyia d’aigües reinverteix sempre tots els beneficis en la millora de les instal·lacions; uns mesos enrere, ja havia fet millores de les canalitzacions al voltant pel carrer Anselm Clavé, per valor de 300.000 euros.

El dipòsit núm. 1 de Vilanova té 12.000 m2, 40 metres de diàmetre, 12 de fondària. La seva capacitat és equivalent al consum d’aigua de la ciutat durant tot un dia. La companyia també disposa d’un segon dipòsit, a la zona del Venca, més petit, de 4.000 m2, i el proper objectiu és ampliar aquest segon dipòsit. El 95% de les aigües que rep procedeixen d’Aigües del Ter-Llobregat, hi arriben a pressió tractades i clorades, i el 5% restant procedeix a través d’una canonada de 17 quilòmetres de la mina del Marmellar, propera a l’Arboç.

FER UN COMENTARI