Una diada de Sant Fèlix més oberta que mai

0
991
Sorteig de l'ordre d'actuació de la diada castellera de Sant Fèlix.

Els Castellers de Vilafranca encaren la diada de Sant Fèlix amb tots els interrogants oberts. Durant aquest mes d’agost han patit dues caigudes que els han passat factura: el 15 d’agost a la Bisbal i el dia 11 en la diada d’aniversari de Cal Figarot. Unes llenyes que els han afectat el pom de dalt, en el qual estan treballant a un ritme alt per recuperar i poder portar a plaça els castells que han estat preparant durant tot l’estiu.

Durant el sorteig de l’ordre d’actuació de Sant Fèlix, que va ser dilluns al Vinseum, el cap de colla Toni Bach va recordar que les seves intencions des de principis d’any són portar els dos castells de deu per Sant Fèlix. Fer-ho ja seria un èxit, i en bona part dependrà dels darrers assajos. El fet d’haver assolit ja el 3 de 10, el 28 de juliol a Vilanova, dona força marge de confiança. En cartera també tenen els castells “nets” i els que porten agulla, que tard o d’hora arribaran.

Minyons, Vella, Joves, Castellers
Quant a l’ordre d’actuació, obriran plaça els Minyons de Terrassa, els seguiran la Vella de Valls, la Joves de Valls i tancaran ronda els Castellers de Vilafranca. La Joves té la torre de 8 en el seu haver i es planteja tirar la torre de 9 amb folre, a més d’ampliar gamma; a la Bisbal va desmuntar l’intent de 5 de 9; el 4 de 9 folrat encara no l’ha fet. Els egarencs no han donat pistes, però anuncien màxima ambició malgrat arribar amb menys bagatge que en anys anteriors, amb dues torres de 9 amb folre i manilles carregades com a millors castells. I la Vella treballa en els dos castells de deu (3 i 4 de 10) i els dos castells “nets” (torre de 8, ja completada dissabte passat a Vilafranca, i 4 de 9), després d’haver bastit ja els 5 de 9 folrat i 4 de 9 amb folre i agulla.

FER UN COMENTARI