Una festa major de Vilafranca només amb actes simbòlics

0
666

La festa major de 2020 serà, esperem una festa major irrepetible. I aquest és l’adjectiu triat com a lema d’una festa major que serà la més atípica i que es reduirà a actes simbòlics els tres primers dies de “festa”: 29, 30 i 31 d’agost.

Actes litúrgics

La columna vertebral de “La Irrepetible” seran els actes litúrgics: les nou novenes a Sant Fèlix (del 22 al 30 d’agost) amb els goigs gravats prèviament a l’auditori Montserrat Junyent; i els oficis dels dies 30 d’agost (Sant Fèlix) i 31 (Sant Ramon). L’assistència només es pot fer amb reserva prèvia al web https://cultura.vilafranca.cat/reserves2020. Tots els actes, a més, seran retransmesos per Penedès TV. Igualment, diumenge es podran visitar les relíquies de Sant Fèlix a la basílica de Santa Maria, amb la novetat que enguany seran exposades al altar en lloc de la cripta, per garantir les distàncies de seguretat sanitària, i en horari restringit: de 12 a 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda.

Tres exposicions

L’altre pilar de l’FM 2020 seran les exposicions: la del seguici festiu el 29 d’agost al claustre dels Trinitaris i el 30 i 31 d’agost a la plaça Constitució, amb acompanyament musical des del campanar a càrrec de la Coordinadora de Grallers; la del Ball de Foc a la capella de Sant Joan; i la de teules decorades de la basílica de Santa Maria, a la sala Mossèn Vinyeta.

També hi haurà toc de matinades els dos últims dies d’agost a les 7 del matí des dels campanars de la vila; tronades aèries el 29 a les 12 del migdia des de diferents punts de la vila, que encendran cinc persones que formen part dels serveis essencials durant els primers mesos de la pandèmia; la traca de fi de festa, dilluns a les 10 del vespre; i “La processó il·lustrada”, una intervenció artística de diferents artistes sobre els elements del seguici festiu, en carrers per on passa la processó de Sant Fèlix.

FER UN COMENTARI