Una moneda a l’aire decideix que Jordi Bosch (JxC) sigui l’alcalde de Santa Fe

0
1008
Bosch rep l'ecaixada de mans de Rius, alcalde sortint.

Las secretària de la Junta Electoral de Zona de Vilafranca va llançar dilluns a les 11 del matí una moneda a l’aire l’atzar va voler que el proper alcalde de Santa Fe del Penedès, per al període 2019/23, sigui el postconvergent Jordi Bosch. La normativa estableix que en cas d’empat s’ha de triar el regidor en disputa a sorts. I a Santa Fe, Junts per Santa Fe i l’Agrupació Independent de Santa Fe van empatar a 124 vots; sense que hi hagi tercera candidatura que pugui trencar l’equilibri.

Alcalde per segon cop

A Jordi Bosch, que ja havia estat alcalde entre 2007 i 2011, li va somriure la sort, de manera JxC tindrà quatre regidors i AISF en tindrà tres. Les seves primeres paraules van ser que havia estat una victòria “amb gust agredolç”, per la manera com havia guanyat, perquè entén que “el més just hauria estat una segona volta”. També va dir que el seu grup “portem anys treballant per canviar el govern dels últims vuit anys” i que ara en tindrà ocasió.

Per la seva part, Jordi Rius, alcalde en funcions fins al 15 de juny, va recordar que “vam fer una oferta que no ha estat valorada per l’altre grup municipal”, en relació al seu compromís de repartir-se l’alcaldia dos anys cadascú si ell guanyava, amb el benentès que considerava que hauria estat el més democràtic, i també va dir que “l’únic que em fa por és que quan Bosch va ser alcalde el poble estava dividit i no voldria que es repetís”. També va recordar que tant al 2011 com al 2015 va oferir a CiU entrar al govern. Val a dir que la relació entre els dos caps de llista és tensa. Al llarg de l’hora que la jutgessa els va fer esperar als passadissos del Jutjat de Vilafranca, dilluns al matí, fins que no va llançar la moneda a l’aire, ni es van dirigir la paraula: un a una punta, l’altre a l’altra. Un cop fet el sorteig, això sí, van encaixar mans.

Aleshores, Rius va anunciar que no continuaria a l’Ajuntament, tal com havia ja comunicat al seu grup municipal en cas de perdre el sorteig.

FER UN COMENTARI