Una mostra dels 40 anys de FGC inaugura la Nau Panoràmica del Museu del Ferrocarril

0
706

Dimarts s’inaugurarà la nova Nau Panoràmica del Museu del Ferrocarril de Vilanova, amb una gran exposició que celebra els 40 anys de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aquest espai mirador, des d’on es pot veure el conjunt de vehicles històrics que custodia el Museu, a partir d’ara es destinarà a exposicions temporals i a altres esdeveniments.

L’exposició que comença aquesta nova etapa es podrà veure a Vilanova fins al 12 de gener. S’hi mostra un dels trets que més han caracteritzat a Ferrocarrils de la Generalitat en aquestes quatre dècades d’història: la capacitat d’adaptació de les seves línies a la gran diversitat del territori català. De fet, a hores d’ara conforma la companyia ferroviària europea més variada en quant a sistemes de transport públic: gestiona línies de trens suburbans, com el Metro del Vallès i el Metro del Baix Llobregat; línies de mercaderies, com el de Súria i el del port de Barcelona; el Cremallera de Núria i el de Montserrat; línies de funicular com els de Vallvidrera, Gelida, Sant Joan i Santa Cova; i diversos telecabines i remuntadors, com els de les estacions d’esquí de la Molina, Vall de Núria, Port Ainé, Espot i Vallter 2000.

Exposicions temporals

Aquesta primera mostra reprèn la programació d’exposicions temporals del museu vilanoví. A l’acte d’obertura de la mostra hi assistiran el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font; el director gerent de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, José Carlos Domínguez Curiel; i el regidor de Promoció Econòmica, de l’Ajuntament, Jordi Medina.

FER UN COMENTARI