Una nit als Museus Víctor Balaguer, Masia Cabanyes, Ferrocarril, Can Papiol, Espai Far o La Sala

0
652
Museu Can Papiol.

El dissabte 18 de maig se celebrarà una nova edició de la Nit dels Museus, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Un cop més, tots els museus i centres d’interpretació de Vilanova faran jornada de portes obertes fins a mitjanit i també oferiran en aquella data concerts, actuacions de dansa i oferta gastronòmica. Ho faran el Víctor Balaguer, la Masia d’en Cabanyes, Can Papiol, el Museu del Ferrocarril, l’Espai Far i La Sala, que estrenaran en aquesta ocasió una marca conjunta amb l’objectiu de fer difusió de les activitats organitzades de manera coordinada. El disseny del fulletó de la programació és obra de l’Escola Municipal d’Art i Disseny.

Una de les novetats d’aquest 2019 serà la possibilitat de visitar al Museu del Ferrocarril “un dels espais ferroviaris més valuosos que hi ha, la gran nau rehabilitada, de 1.500 m2”, que ha estat tancada durant dos anys per obres, segons explica la seva directora, Pilar Garcia. Atès que serà el primer cop que es pugui visita la nau, s’hi farà el concert inaugural de la Nit dels Museus.

Una altra novetat serà la possibilitat d’anar dels del Museu Papiol fins a la Masia d’en Cabanyes gratuïtament amb el trenet turístic al llarg de tota la tarda-nit, a fi de facilitar el desplaçament del públic fins a la Masia, “on hi haurà oferta gastronòmica de sopar.

El Centre d’Art Contemporani La Sala oferirà per la Nit dels Museus una il·luminació especial de la façana i acollirà, com tots els equipaments, actuacions de música i dansa.

Altres activitats al voltant de la Nit dels Museus són un concurs de dibuix ràpid al Víctor Balaguer; l’actuació de la Marxin de l’Escola Conservatori Mestre Montserrat a l’Espai Far i la recreació històrica que es farà al jaciment d’Aderró.

FER UN COMENTARI