Una “Petita història” per començar a commemorar el centenari de Torrelavit

0
917

Un grup de veïnes i veïns de Torrelavit, entre els quals hi ha actors professionals, amateurs, amants de la lectura, mestres de l’escola i la llar d’infants, regidors de l’Ajuntament i l’alcalde Manuel Raventós, han enregistrat un vídeo que s’ha fet públic a les xarxes socials de l’Ajuntament coincidint amb la festa de Sant Jordi, que recull una selecció d’estrofes de la Petita Història de Torrelavit, que el Consistori ha editat amb motiu del centenari de la unió de Terrassola i Lavit.

El conte, il·lustrat per Pilarín Bayés, recull el procés que van fer els habitants dels dos antics nuclis per fer realitat un acord de consens l’any 1920. La presentació del conte, amb text de la periodista Cati Morell a partir de la recerca històrica de Pere Rovira, formava part del programa d’activitats de celebració del centenari, que es van haver de suspendre a causa de l’emergència sanitària de la covid-19.

La intenció del govern municipal és reprogramar els actes de la celebració un cop passada la situació actual i repartir un exemplar del llibre a cada casa.

FER UN COMENTARI