Una seixantena de persones es concentra a Vilafranca per rebutjar “les polítiques de mort d’Europa”

0
719
Les membres d'UCFR Vilafranca Fatou Secka i Georgiana Ciupag a la concentració. // LA FURA

El passat dijous al vespre la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Vilafranca i la plataforma Solidaris la Granada van convocar una concentració de rebuig a les “polítiques de mort d’Europa” i per exigir “l’acollida digna i reubicació urgent de les persones que es troben a Moria (Grècia) i el compliment de les polítiques d’acollida i reubicació de la Unió Europea”.

Els col·lectius antifeixistes i antiracistes van reunir una seixantena de persones, entre les que es trobaven representants de la CUP, ERC i VeC de la capital de l’Alt Penedès. Les membres d’UCFR Vilafranca Georgiana Ciupag i Fatou Secka van llegir un manifest on també demanaven el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers, solidaritat per les persones migrades i vies legals i segures per la llibertat de moviment.

La concentració, que s’ha dut a terme a diversos municipis i que s’organitzava des dels nuclis d’UCFR locals, volia remarcar la pèrdua de les llars al camp de refugiats de Moria derivada dels incendis provocats del passat 8 de setembre.

Els incendis van deixar 13.000 persones refugiades i confinades a un camp precari sense el poc que tenien. Des d’UCFR consideren que els incendis “no són un accident més, sinó un altre exemple de la violència estructural a la que es sotmeten les persones migrants a la UE”. Per aquest col·lectiu, la política de la UE “militaritza la mar Mediterrània i la fa servir com a eina de mort” i “converteix les illes gregues en presons de facto al servei de l’engranatge de deportació europeu”.

FER UN COMENTARI