La setmana passada el diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany, va presentar la primera fase del projecte per instal·lar caixers automàtics als municipis de menys de 5.000 habitants de la demarcació de Barcelona.

La iniciativa pretén dotar una seixantena de municipis de la província amb caixers automàtics, per tal de cobrir les necessitats de tota la població i facilitar els tràmits bancaris a, sobretot, les persones més grans que no estan tan avesades a les noves tecnologies com les generacions més joves.

Des de la Diputació de Barcelona es calcula que hi ha un centenar de poblacions de la província que no disposen de caixers d’entitats bancàries, i la intenció d’aquest projecte és facilitar-ne la instal·lació en aquells pobles de menys de 5.000 habitants els ajuntaments dels quals hi mostrin interès. La seixantena inicial es podria anar ampliant a mida que avancin les fases del projecte, però de moment no hi ha una llista concreta, ja que la Diputació ha de contactar amb els ajuntaments dels pobles afectats per la manca de caixers per valorar-ne interessos i disponibilitats.

La Diputació de Barcelona preveu destinar un milió d’euros anuals al finançament de la instal·lació de caixers automàtics, tot i que aquesta és una partida pressupostària que acabarà depenent de les característiques que acabin tenint els caixers automàtics que s’instal·lin a cada municipi; és a dir, quines opcions tindran.

A més, la corporació també volen que els usuaris puguin fer més operacions i tràmits més enllà de les funcions més bàsiques dels aparells, i també vetllaran per l’assistència als usuaris i la formació en el seu ús; a la vegada que estudien com els ajuntaments participaran en el cost global del projecte.

FER UN COMENTARI