Una setmana a San Francisco i anunci del 3 de 10 a Sitges dels Castellers de Vilafranca

0
401
Arnau Martí, Ricard Rafecas, Joan Badell i Joan de Déu Reyes.

Els Castellers de Vilafranca viatjaran la setmana que ve a Califòrnia, en el cinquè viatge transoceànic que fa la colla, després de Xile, Xanghai, Mumbai i Nova York. L’expedició, de 184 castellers, sortirà de la vila el dilluns 7 d’octubre i no en tornarà fins el dilluns 14, al migdia. Entremig, hauran actuat a alguns dels llocs més emblemàtics de San Francisco.

Dimarts ho farà a la Universitat de Berkeley, on també faran una conferència i un taller; dimecres, al celler Marimar Estate (propietat de Torres, que ajuda al finançament del viatge), a la zona vitivinícola de Sonoma; dijous tindran el dia complert amb una xerrada i actuació a la Universitat d’Stanford al matí, una actuació a la seu mundial de l’empresa Google a la tarda i l’actuació i l’assistència a un partit de bàsquet amistós dels Golden State Warriors; divendres, la colla buscarà tenir la foto d’algun castell als llocs més emblemàtics de la ciutat, com el pont Golden Gate, i també a la Fleetweek de San Francisco; i dissabte, abans de començar la tornada, actuaran en un parc en el marc d’una festa organitzada pel casal català, i també ho faran davant l’Ajuntament.

Atès el contingent de castellers que hi arrossegarà, les baixes de castellers de tronc habituals i el fet que les estrictes normes de seguretat del país no permeten a ningú que no vagi en camisa posar-se a la pinya,  la colla ha reconsiderat la intenció inicial de tirar-hi el 3 de 9 amb folre i sí que tenen intenció de fer-hi els castells bàsics de vuit i la torre de 7, sense descartar la torre de 8 amb folre. També tenen prohibit de mostrar en alguns llocs cap bandera ni símbol polític.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, va celebrar que la colla pugui “portar el nom de Vilafranca a l’estranger”, tot recordant la “generosa” aportació que fa cada any en suport als Castellers, i va desitjar que d’aquí a finals de temporada “no caiguin i no prengui mal ningú”.

Reus i Sitges

A banda del viatge als Esta Units, a la colla els queden quatre actuacions. Dissabte actuaran a Reus, on volen recuperar el 3 de 9 amb agulla que va fallar a Tarragona, i també hi tiraran la torre de 9 i segurament el pilar de 8. No hi descarten un castell inèdit; tornant de Califòrnia hi haurà una actuació tranquil·la, la Romeria de Montserrat, i estan fent campanya per arrossegar el màxim de castellers possible per assegurar una base sòlida a Sitges (26 d’octubre) per intentar-hi el 3 de 10. “Ens fa il·lusió que el Gran Penedès sigui domini del castell de deu, tenim Vilafranca, Vilanova i l’Arboç i el volem fer a Sitges”, ha dit Joan Badell, president dels Castellers de Vilafranca.

També a Cannes

D’altra banda, en paral·lel a la marxa dels verds a Califòrnia, 40 castellers de la colla viatjaran els dies 13 i 14 a Cannes (França), convidats per la Xarxa de Televisions Locals, per assistir a la presentació de dos documentals amb presència dels Castellers de Vilafranca. També hi aniran 40 castellers de la Vella de Valls. No podran anar més enllà dels castells de sis i el pilar de 5.

FER UN COMENTARI