Una torre de 8 i dos pilars de 8 per acompanyar la clàssica de vuit dels Nens per la Fira

0
380

Els Nens del Vendrell van aconseguir per la diada de Santa Teresa la tercera clàssica de castells de vuit de l’any, però en un any en què no han volgut estirar més el braç que la màniga, amb objectius modestos comparats amb els d’anys anteriors, les notícies en majúscules les van portar les dues colles convidades, ja que en primer lloc la Joves de Valls va descarregar diumenge a la plaça Vella la torre de 8 sense folre, i tant la colla vallenca com la Jove de Tarragona van tancar la diada amb sengles pilars de 8 amb folre i manilles descarregats. La plaça Vella, doncs, un cop més, a l’alçada de les millors places castelleres del país.

3 de 8 dels Nens al Vendrell (foto: RTV El Vendrell).

La diada, per als Nens, va tenir poca història. Van arrencar amb el seu millor castell d’aquest 2019, el 3 de 8, que van completar per vuitè cop enguany i que pràcticament ni es va moure. El 4 de 8 de segona ronda, el quart de l’any, tampoc va representar cap misteri, i menys la torre de 7 de tercera ronda, que demanava a crits ser pujada dalt del folre. No en va, han completat les quinze que han portat a plaça. Però la prudència ha fet descartar-la a la colla degana del Penedès. I per acabar de demostrar el seu potencial, van acabar amb quatre pilars de 5 alhora, fet que no està a l’abast de massa colles. I menys del nivell de vuit.

Joves i Jove fan el seu agost a la Fira

Pilar de 8 de la Jove de Tarragona (foto: RTV El Vendrell).

La Joves de Valls va demostrar un cop més perquè es considera el Vendrell la seva segona plaça. Va acabar amb un dels castells que encara no havia fet mai a la capital del Baix Penedès, el pilar de 8, tot just el tercer que descarrega la colla al llarg del seu historial, i a banda del 3 de 9 folrat, va completar en segona ronda la setena torre de 8 de la seva història, amb una defensa èpica –talment com el pilar de 8 anterior– que va ser molt aplaudida pel públic. És el tercer any consecutiu que porten aquest castell al Vendrell, on ja l’han completat dos cops i l’han coronat dos més. I la Jove de Tarragona, que a diferència d’altres anys arribava a la Fira en hores baixes, va complir amb la “tripleta màgica” i va posar una cirereta d’or a la diada amb el seu segon pilar de 8 del curs. I cinquè que alcen al Vendrell. Mai abans el Vendrell havia viscut una diada amb dos espadats de 8.

FER UN COMENTARI