La torre de 9, millor castell assolit pels verds a Tarragona

0
689
Torre de 9 dels vilafranquins a la plaça de la Font (foto: Castellers de Vilafranca)

Els Castellers de Vilafranca van quedar lluny de les expectatives creades en la diada del Primer Diumenge de Festes de Santa Tecla, diumenge al migdia a la plaça de la Font. La torre de 9 amb folre i manilles descarregada en primera ronda, l’únic gamma extra que van assolir, és poca collita per una colla que portava en cartera els mateixos castells bastits per Sant Fèlix.

Els verds eren conscients que el 3 de 10 amb folre i manilles era un objectiu molt ambiciós, més enllà de les dificultats intrínseques d’un castell que han carregat els tres cops que l’han intentat enguany, per les dificultats d’arrossegar fins a Tarragona prou camises per muntar una base prou sòlida. Al 2016, l’any que el van descarregar sis vegades, sí va ser possible, també al 2017, però l’any passat ja hi van haver de renunciar i enguany tampoc l’han pogut dur a plaça.

Van obrir plaça amb la sisena torre de 9 del curs. Una xifra que dona idea clara de la solvència que dona aquesta construcció, descarregada sense aparents dificultats. L’hi tenen la mida ben presa. En segona ronda, descartat el 3 de 10, van anar pel 3 de 9 amb folre i agulla, que el 30 d’agost van brodar, després de dos anys de no fer-lo i amb pilar renovat. Però en aquest cas, en el moment de la carregada del 3 de 9, el pom de dalt es va despenjar i el castell va fer llenya. Van haver de denunciar, en conseqüència, a cap nou gamma extra, i van resoldre l’actuació amb dos castells bàsics de nou, tots dos completats amb convicció. El pilar de 7 amb folre va posar punt i final a la diada dels Castellers.

FER UN COMENTARI