Una trentena d’establiments obriran les seves portes per donar a conèixer la gastronomia del Penedès

0
886
Núria Carbó, presidenta del Gremi d'Hostaleria i Turisme a la comarca, Susanna Mérida, consellera d'Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, i Josep Esteve, del celler Esteve i Gibert de Subirats. // FOTO: LA FURA

Aquest cap de setmana se celebra la quarta edició de les jornades de portes obertes en diferents empreses agroalimentàries i restaurants de la comarca de l’Alt Penedès. Susanna Mérida, consellera d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, explicava aquest matí els objectius principals d’aquesta iniciativa: “busquem donar a conèixer els productes de quilòmetre zero elaborats pels nostres artesans, i presentar com els cuinem al territori. Aquests projectes contribueixen a reflotar el consum de productes de proximitat i demostrar que el que tenim és de qualitat”.

Aquestes jornades de portes obertes, que es van iniciar el 2016 amb la participació de 27 establiments, s’han anat consolidant any rere any i aquest 2019 inclouen un total de vint restaurants i onze empreses de la comarca, que oferiran visites gratuïtes i menús de proximitat per un preu tancat d’entre els 25 i els 30 euros.

Núria Carbó, presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de la comarca, explicava que aquestes iniciatives fomenten les ganes de visitar i gaudir del Penedès: “amb aquestes activitats dinamitzem el territori durant tot l’any i aportem excuses per visitar el Penedès, com estem fent ara amb el xató, aquestes portes obertes o la Fira del Gall”.

Aquest any, els restaurants i les empreses disposaran de bosses de roba per anar a comprar que es donaran als assistents, ja que des de Consell Comarcal i les altres institucions de la comarca s’està mirant de fomentar la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient. Les empreses i restaurants que participaran a les portes obertes d’aquest dissabte i diumenge, així com els menús que s’oferiran, es poden consultar a la pàgina web del Consell Comarcal, ccapenedes.cat.

FER UN COMENTARI