Una web informativa del “projecte de transformació més important des de 1979” a Vilafranca

0
294

L’Ajuntament de Vilafranca demana a la ciutadania que consulti la pàgina web específica del Pla d’Intervenció Integral del Centre i carrer Comerç (PIICC) ja que, en temps de pandèmia i restriccions, és la via principal per donar a conèixer el que el primer tinent d’alcalde Francisco Romero ha qualificat com “el projecte de transformació més important de Vilafranca en inversió pública des de 1979”. A l’espai web www-piicc.vilafranca.cat hi aniran penjant els 32 projectes de què consta, amb una inversió superior als nou milions d’euros. De moment n’hi ha sis, perquè enguany és any principalment de fer estudis previs; al 2022 es faran la majoria d’adjudicacions i inici d’obres.

Romero ha dit que via web es poden fer totes les consultes que calgui i també fer suggeriments, ja que confien que alguns d’aquests projectes puguin tenir fases ulteriors de millora, vinculades a nou finançament que puguin obtenir de la Unió Europea. “Com que complim totes les normatives marcades per Europa, és possible que puguin arribar més diners”, ha dit l’alcalde Pere Regull. Perquè el PIICC preveu millores de clavegueram i xarxa d’aigües, reforma urbana per treure cotxes de la via pública i fer voreres més amples i més carrils bici, també allotjaments socials a l’antic hospital, ajuts per a l’eficiència energètica, suport a desenvolupament empresarial de joves, entre altres. Regull creu que “és molt important fer entendre la magnitud del projecte”. També s’informarà la ciutadania amb retolacions a cada projecte (amb codi QR inclòs al plafó) i bustiades quan es facin les obres importants

Del carrer Comerç, el projecte s’ha adjudicat ja a la mateixa empresa que farà la remodelació de l’estació de trens. Els dirigents municipals afirmen que aquest projecte ajudarà a dinamitzar el barri, perquè ajudarà a portar-hi nova activitat econòmica, al mateix carrer i a totes les zones contigües. “Serà la revolució, en aquest barri”, ha sentenciat l’alcalde.

FER UN COMENTARI