Unes 400 persones es manifesten a Vilafranca per condemnar les agressions sexuals de la festa major

0
546
A la concentració es van llegir testimonis de diversos joves i un text dels familiars de les noies agredides. // LA FURA

El passat dissabte 4 de setembre, unes 400 persones es van concentrar a la plaça de la Vila per condemnar les agressions masclistes i lgtbifòbiques viscudes aquesta festa major i donar suport a les víctimes.

La concentració, convocada per l’assemblea feminista penedesenca La Ruda, es va iniciar a les 20h del vespre amb un minut de silenci per la dona que va morir a mans del seu fill el passat divendres al carrer dels Ferrers de la capital de l’Alt Penedès. Seguidament, diverses noies van fer la lectura de testimonis de la por passada durant aquestes festes per part de dones i persones del col·lectiu LGTBIQ+, i des del col·lectiu d’homes no mixt El taló d’Aquil·les, de Vilafranca, es va llegir un manifest d’alerta dirigit als homes on se’ls recorda que s’han de responsabilitzar de les seves actituds i fer-se càrrec dels homes del seu entorn que poden ser o són agressors.

La lectura de textos també va comptar amb la participació dels familiars de les víctimes de les agressions sexuals d’aquesta festa major, que van elaborar un escrit per explicar com ho viuen des de casa i on exposaven que preferien mantenir-se en l’anonimat per evitar que les seves filles siguin assenyalades, i finalment les membres de La Ruda van llegir el seu manifest, on asseguraven que aquesta festa major hi ha hagut un mínim de quatre agressions sexuals, i on demanaven a l’Ajuntament més responsabilitat, més il·luminació als carrers i la publicació urgent de les dades recollides als punts lila.

“Estem fartes de tenir por i de no sentir-nos segures a Vilafranca, i de patir per si no tornarem a casa o hi tornarem a mitges”, comentaven des del col·lectiu. També exigien que l’Ajuntament i l’opinió pública “deixi de criminalitzar i culpabilitzar les joves per voler sortir de festa i ser lliures”, i demanaven a la policia “que a les festes controli els grups d’homes que van a la caça en comptes de perseguir tant els botellons“.

Les feministes van acabar la reivindicació amb un recorregut circular pels carrers del centre.

FER UN COMENTARI