Unes jornades gastronòmiques complementaran les festes de Sant Pere a Vilanova

0
888

Les festes de Sant Pere al barri marítim programen un extens programa d’actes que comença quinze dies abans de la festivitat i que enguany s’allargarà fins al primer cap de setmana de juliol, amb la primera edició d’unes jornades gastronòmiques a la Llotja que tindran en el peix, com no podia ser de cap altra manera, el pal de paller.

El tret de sortida el donarà el pregó que oferirà el xef vilanoví Xavier Mestres, que és tot un especialista en cuina marinera. El predicot de qui durant molts anys va regentar el restaurant Cal Peixerot portarà el títol de “La platja dels meus records”. Serà aquest divendres, a les 7 de la tarda, a la Sala del Pòsit.

El moment àlgid de la celebració serà la processó marinera de Sant Pere, el dissabte 29 de juny, però enguany la novetat més destacada del programa és la primera edició de les jornades gastronòmiques de la Llotja de Vilanova, el dissabte 6 de juliol. S’hi farà un vermut amb tapes fetes amb productes del mar i de la terra; una demostració de cuina a càrrec del xef Oriol Castro (dues estrelles Michelin) i un sopar gastronòmic a la llotja amb cinc bufets diferents (de marisc, de mol·luscs, de peix blau, de pop i de sushi). Per assistir-hi cal inscriure’s al web www.llotjavilanova.com info@llotjavilanova.com.

Homenatge a les xarxaires

També forma part del programa l’acte de lliurament del Premi Francesc Roig Toqués, que es farà aquest dijous en la seva desena edició, i que va recaure en el col·lectiu de xarxaires i remendadores de Vilanova (el premi d’àmbit local) per reivindicar un ofici que actualment s’està perdent, i en la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’animals marins (en l’àmbit nacional), una entitat privada sense ànim de lucre amb seu a Castelldefels, dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten.

El 5 de juny es va fer la presentació del programa d’actes i del cartell de les festes de Sant Pere, que ha creat l’artista i pescador vilanoví Jaume Llaó Gervasio.

Entre els actes previstos hi ha l’encesa de llums de la imatge de Sant Pere (dia 14, a la façana del Pòsit), una caminada pel camí de ronda vora el mar entre Sitges i Vilanova (dia 16), el concurs social de pesca al llançat (dia 16), una projecció comentada de fotos antigues de Baix-a-Mar (dia 17), una sardinada popular (dia 18), una demostració de l’antic art de pesca de platja (dia 21), una visita a l’antiga Villa Anita de Ribes Roges i la seva col·lecció d’art (dia 22), una exhibició de regates de llagut català (dia 22), el 47è concurs d’all cremat i cantada d’havaneres (dia 22), la desena subhasta de peix a l’antiga (dia 28) i el correfoc de mar (dia 6), entre altres.

FER UN COMENTARI