Uns Pastorets del Vendrell amb Pau Casals i Carles Casals dalt de l’escenari

0
1041

S’acaben les festes nadalenques i un any més, com ve sent habitual des d’en fa més de 50, els Pastorets del Vendrell comencen la seva temporada de representacions, amb espectacles els tres propers diumenges de gener i el primer de febrer, sempre a les 5 de la tarda al Teatre Àngel Guimerà. Enguany, els Pastorets consoliden el muntatge nou que l’any passat es va estrenar sota la direcció de Jordi Urgell, titulat El primer Nadal dels pastors, que va tenir bona acollida entre el públic. Es repetirà, doncs, la versió dels Pastorets de mossèn Rossend Fortunet, que l’any passat va substituir la de Josep Maria Folch i Torres. El Vendrell és un dels tres únics municipis de Catalunya que actualment interpreten la versió de Fortunet.

La novetat principal que trobarà el públic serà al pròleg “L’encís d’una rondalla”, que incorporaran dos nous personatges: el compositor vendrellenc Pau Casals i el seu pare i també compositor Carles Casals. El motiu de l’aparició d’aitals insignes personatges és el fet que tots dos, pare i fill, va prendre part activa en els Pastorets que es representaven al Vendrell a finals del segle XIX, al 1883. Pau Casals hi va actuar durant sis anys i Carles Casals en va compondre la música.

Adaptació pròpia

La versió 2019 dels Pastorets tindrà, com sempre, una adaptació lliure que va més enllà del pròleg. Així, es mantenen els set quadres introductoris que són passatges bíblics que només es poden veure al Vendrell: La Creació, La caiguda dels àngels, Adam i Eva, els manaments, Captivitat a Babilònia, L’anunciació a Maria i el dubte de Josep. Tot seguit venen els divuit quadres següents, repartits en dues parts, que també estan adaptats amb aportacions pròpies com una part del Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra, entre altres.

Alguns canvis tècnics en la decoració, o el canvi d’alguns actors principals, com el Farruc o el Satanàs, seran altres de les novetats d’uns Pastorets que es portaran a escena quatre vegades, amb una durada d’unes dues hores i mitja, i que podran veure fins a 415 persones en cada ocasió. 150 persones, entre actors, actrius i voluntariat que no puja a escena, ho faran possible. El preu de l’entrada serà de 10 euros (cinc euros pels menors de deu anys), amb nombroses bonificacions. Com és d’habitud, el 10% de la recaptació total de la taquilla es destinarà a una finalitat benèfica.

D’altra banda, la representació dels Pastorets infantils, que fa quinze anys que es fa, serà el dissabte 26 de gener, a 2/4 de 9 del vespre, també al Teatre Àngel Guimerà.

FER UN COMENTARI