Vaga de 24 hores del personal d’Idiada

0
560
Vaga del personal d'Idiada, dilluns. Foto: ACN, cedida per UGT.

El personal d’Idiada Automotive al Baix Penedès està fent aquest dilluns una jornada de 24 hores de vaga per exigir a la companyia que revisi les mesures de seguretat de les proves amb què s’avaluen els vehicles. La plantilla d’aquest centre de proves per a l’automoció lamenta que treballa amb uns riscos “molt grans” que no tenen les mesures de protecció adients. “Rodem a 250 km/h i hem patit accidents molt greus. La situació és inassumible”, es queixen des del comitè d’empresa. Posen com a exemple que “no fa gaire, un company va perdre una mà en un accident perquè va bolcar un vehicle sense elements de seguretat que impedissin que pogués caure. Existeixen mesures preventives que haguessin evitat la pèrdua de la mà”, explica el president del comitè, Manel Grau, que afegeix que la companyia addueix motius pressupostaris per no posar més mesures de seguretat.

El comitè també recorda que, en el marc de les negociacions per al nou conveni, els treballadors havien anunciat una vaga per al passat 16 d’abril com a mesura de força. L’aturada, però, es va desconvocar ‘in extremis’ perquè van arribar a una entesa amb la direcció per tancar un preacord de conveni laboral satisfactori per a les dues parts.  Amb tot, a l’hora de fer el redactat definitiu, els treballadors asseguren que han topat amb diverses clàusules introduïdes per Idiada sense el consentiment del comitè. “Ens demanen que si volem tots els punts acordats, estem obligats a no denunciar mai l’empresa, a no convocar cap vaga i a no fer res que pugui perjudicar la imatge d’Idiada a l’hora de rebre fons europeus”, apunta a l’ACN Manel Grau.

Amb el nou conveni, la plantilla aspira a aconseguir una revisió de les categories professionals i la millora de sous. “Tenim persones a les pistes que s’estan jugant la vida cada dia i només cobren 1.200 euros”, s’exclama Grau.

La vaga ha començat aquest dilluns a les 6 del matí. Segons el comitè, el seguiment de l’aturada està sent majoritari. Dels 1.350 treballadors, asseguren que només han accedit a les instal·lacions de Santa Oliva els alts càrrecs. A la porta, més de 200 empleats intentaven al matí impedir l’activitat del centre. La propera reunió per desencallar la situació està prevista pel dilluns 3 de maig. Els treballadors no descarten tornar a aturar l’activitat.

FER UN COMENTARI