Vaga de recollida de la brossa a Vilanova l’11 de febrer

0
258

La plantilla del servei de recollida d’escombraries de Vilanova va anunciar ahir la convocatòria de vaga pel divendres 11 de febrer. Els treballadors reclamen que la nova licitació de la recollida de la brossa inclogui les condicions que van pactar en la darrera negociació del conveni amb l’empresa. La nova licitació, temporalment suspesa pel Tribunal Català de Contractes del sector Públic i que hauria de ser resolta entre març i juliol, no va contemplar el nou conveni per culpa de l’empresa Valoriza, que no va registrar-ho a temps, i també per la manca de previsió del govern local, que n’era coneixedor. Per tant, suposaria la pèrdua de drets laborals i de reducció de la taula salarial per part de la plantilla.

Som VNG donem suport al personal de Valoriza en aquesta reclamació i recorda que a l’octubre, quan es va presentar la nova licitació al ple de l’Ajuntament, la plantilla va anunciar amb una carta signada per tots els sindicats integrants del comitè d’empresa que aniran a la vaga si no s’atenien les seves peticions. Des de Som VNG es lamenta que el govern d’ERC-JxV-CUP “sigui amable i flexible amb l’empresa, a la que com es va demostrar el mes passat ha perdonat múltiples incompliments i despropòsits en la gestió del servei que eren punibles per sanció, i en canvi sigui intransigent i abusiu amb les treballadores i treballadors”.

Incloure les peticions acordades però no contemplades en el conveni suposaria un encariment de la licitació de la nova recollida de la brossa a la ciutat. Des de Som VNG es considera que l’única manera de resoldre el conflicte és aturar la licitació en marxa i que la Companyia d’Aigües municipal assumeixi el servei contractant tot el personal ara en nòmina de Valoriza.

Per la seva part, l’Ajuntament ha fet arribar aquest dimarts al Departament de Treball de la Generalitat la documentació sol·licitada per iniciar el procés de mediació entre la companyia i el comitè d’empresa, a fi de poder-la evitar. La regidora d’Espai Públic, Marta Jofra, ha apuntat que “com a Ajuntament no intervenim en la mediació, perquè la convocatòria de vaga s’adreça a l’empresa”. La tinent d’alcalde afirma que en el plec de condicions de la licitació del servei “per preservar les condicions laborals dels treballadors vam incloure els costos de personal d’acord amb la informació proporcionada per Valoriza i vam establir l’obligatorietat de subrogació dels treballadors, tal i com exigeix la llei”.

FER UN COMENTARI