Vandalisme i robatoris al patrimoni d’Olèrdola

0
794
Han aparegut pintades sobre el patrimoni i s'ha robat un aparell elèctric de l'interior de l'església. // FOTO: XAVIER ESTEVE

El conjunt monumental d’Olèrdola va rebre la passada setmana diversos atacs vandàlics sobre el patrimoni, tant a l’església de Sant Miquel com a l’església preromànica de Santa Maria, i va patir el robatori d’un aparell elèctric que registra la temperatura i humitat que es trobava a l’interior de l’església.

Xavier Fernández, membre del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Olèrdola, ha explicat que aquests fets van tenir lloc durant la nit de dimarts a dimecres del passat 29 d’octubre, però que de moment no s’ha fet una estimació dels costos que suposaran.

Pel què fa al vandalisme, els treballadors de l’espai s’han trobat una màquina expenedora de beguda i menjar malmesa i tombada, segurament perquè els brètols tenien la intenció de saquejar-la; i també s’han trobat grafits fets amb esprai sobre les ruïnes amb milers d’anys d’història i frases als contenidors de les instal·lacions. Actualment els membres del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Olèrdola estan valorant efectuar un reforç de les mesures de seguretat per evitar que aquestes actuacions es repeteixin.

FER UN COMENTARI