VeC: “Cal una nova majoria al govern que situi les persones en el centre i fomenti la participació ciutadana”

0
334

Vilafranca en Comú (VeC) ha fet balanç aquesta setmana dels tres anys d’experiència a l’Ajuntament, destacant l’elevada activitat del grup municipal, que ha presentat 42 mocions i fins a 200 preguntes al ple. Propostes, la gran majoria, centrades a millorar el benestar dels vilafranquins i a potenciar la seva participació activa en la vida política.

Ramon Arnabat, portaveu de la formació, ha lamentat que “moltes han estat aprovades per unanimitat, però en canvi no han estat executades per l’equip de govern del PDeCAT i PSC”. “Hem perdut tres anys amb un govern que no es creu el que s’aprova en el ple i que menysté qualsevol proposta que vingui de l’oposició”, ha afegit Toni Peñafiel.

Davant d’aquesta situació, VeC creu necessari que a les municipals del 2019 sorgeixi una nova majoria al govern que situï les persones en el centre de les seves polítiques i que fomenti la implicació dels vilafranquins en la presa de decisions.

Amb aquesta mateixa premissa, VeC ha anunciat que portarà en el ple de la setmana vinent dues mocions que tenen en comú la participació ciutadana. Una proposa crear un consell municipal sobre el benestar animal i l’altra la constitució d’una comissió de lectura pública. Una comissió, que segons la formació, pertoca per llei a un municipi com Vilafranca.

VeC ha recordat que el 2015 ja es van aprovar mocions en aquests dos àmbits. En l’execució de totes dues, però, “s’ha perdut pel camí la participació ciutadana”, ha denunciat Arnabat.

FER UN COMENTARI