VeC proposa 30 propostes en un pla de xoc contra la covid-19 a Vilafranca

0
764

El grup municipal de Vilafranca en Comú vol col·laborar en el disseny i gestió d’un pla de xoc per Vilafranca per fer front a la covid-19 a la vila, i ho fan amb una proposta de 30 mesures que requereixen la modificació del pressupost de l’Ajuntament, adaptant-los a la nova conjuntura econòmica i social. Planteja que es convoqui un ple monogràfic sobre l’impacte de la covid-19 a Vilafranca, així com els diferents Consells Municipals, per tal de poder donar resposta a les necessitats de tothom, i arribar a un acord per Vilafranca amb la resta de grups municipals, que tinguin implicació en els propers tres anys.

Les mesures prioritzen tenir cura de les persones que han estat més afectades per la crisi sociosanitària, amb la creació d’una borsa d’ajuts per fer front a les necessitats bàsiques, reforçar les polítiques d’habitatge públic, acollir i regular immigrants i/o persones sense papers, i dotar de recursos informàtics a l’alumnat que ho requereixi per poder seguir les classes.

Per reactivar l’economia i evitar que les petites empreses i els comerços locals de la vila hagin de tancar, planteja destinar ajudes directes i reduir taxes als sectors més desafavorits, i potenciar el comerç de proximitat i el turisme cultural a la vila.

Finalment, proposa mesures per la habilitació dels espais públics en aquest procés de desconfinament acordant actuacions extraordinàries amb Nou Verd i Mas Albornà per posar a punt la jardineria, establir serveis de neteja i desinfecció d’espais i equipaments públics, i afavorir l’ús segur dels transports públics.

FER UN COMENTARI