VeC proposarà limitar la velocitat a 30km/h per Vilafranca

0
271

El grup municipal Vilafranca en Comú va exposar ahir en roda de premsa una nova proposta que presentarà al ple de la setmana vinent. Els comuns demanen vetllar per construir una vila més “neta, sostenible i tranquil·la” i per això demanaran que es consideri modificar les ordenances municipals que actualment limiten la velocitat dels vehicles a 50km/h per dins de la ciutat, i reduir la xifra als 30 quilòmetres per hora.

Montse Romagosa explicava que aquesta mesura ja s’ha aplicat en ciutats com Barcelona, “on els accidents amb vianants implicats s’han reduït més d’un 28%”. Romagosa apuntava que, amb aquests canvis, la mortalitat per atropellament baixa un 5% segons dades de l’Organització Mundial de Salut, i afegia que aplicar aquesta mesura permetria “que cotxes, patinets i bicicletes convisquin a la carretera i la vorera sigui pels vianants”.

Romagosa també comentava que el confinament i la pandèmia per coronavirus “han fet evident que necessitem més espai als carrers per garantir la distància física, i ens cal un aire més net perquè a banda de les afectacions de la contaminació de l’aire al voltant de malalties respiratòries també s’ha vist que concuieix a un diagnòstic pitjor en el cas de la covid-19”.

Per la seva banda, el regidor Ramon Arnabat destacava que un 54% de la contaminació de Vilafranca és provocada pels vehicles, i recordava que la mesura de reduir velocitat està recollida al Pla d’Acció per l’Energia Sostenible. Amb aquesta mesura, els comuns esperen “reduir la velocitat permesa, allberar les voreres, fer que a Vilafranca es reguli l’ús del patinet elèctric i disminuir la contaminació a la vila”.

FER UN COMENTARI