VeC veu poc ambiciós el pla del carrer Comerç de Vilafranca

0
1138

Vilafranca en Comú ha fet una crítica demolida del pla del carrer Comerç que l’Ajuntament preveu portar a aprovació al juliol. I no perquè no li agradi, sinó perquè el troba molt poc ambiciós. De mirada curta, vaja. Per una banda, hi troba a faltar, un cop més, la participació ciutadana, que només contemplen per decidir quins equipaments hi han d’anar. En segon lloc, la confluència d’esquerres creu que no es pot fer un pla només per a la façana del carrer, sinó que cal contemplar el barri del Molí d’en Rovira com un tot, ja que “està ple de deficiències”, diu el regidor Ramon Arnabat. I a més, no se’n preveu la connexió amb cap dels barris adjacents: ni cap al Centre, ni cap a la Girada, ni cap a la Barceloneta-Sant Magí.

Per a Ton Salvadó, l’aversió que té el govern de CiU-PSC a la participació és “una mostra de la seva fragilitat”. Opina que no es pot urbanitzar el carrer sense determinar què es farà sobre la llosa de la via, i que cal definir d’antuvi la mobilitat de vianants a la resta del barri (només es contempla al carrer Comerç) i la seva connectivitat amb l’avinguda de Vilanova, que “hauria de ser un passeig”. Segnos Salvadó. Creu que posar aparcament sobre la via és “malbaratar” l’espai, és pensar només en el vehicle privat, és animalada”. Quant a equipaments, VeC proposa fer-hi la segona biblioteca de la vila. I que l’anunciat 30% d’habitatge social sigui de lloguer i públic (edificis construïts amb fons públics).

Finalment, Toni Peñafiel reclama que l’Ajuntament faci ja alguna proposta sobre l’estació de trens i la presenti a l’Adif per negociar, perquè “sense una proposta de Vilafranca, és difícil solucionar-ho”. VeC creu que s’han perdut deu anys, ja que altres municipis han obtingut inversions molt més quantioses que les de Vilafranca, després d’agafar el toro per les banyes.

FER UN COMENTARI