Vilafranca en Comú vol recuperar l’antiga funció de l’hospital de Sant Francesc i convertir-lo en la Casa de l’Hospitalitat, “un equipament per a les persones grans, però amb una mirada innovadora”, segons va explicar el candidat Ramon Arnabat.

Pels comuns, el model d’atenció a la gent gran vigent a Vilafranca ha quedat obsolet i volen apostar per un nou sistema que prioritzi l’envelliment a casa i que obri un ventall de possibilitats abans d’arribar a la residència final de vida. “Cal recuperar Sant Francesc per a les persones i fer-ho a través d’un model comunitari d’acompanyament, que fomenti l’autonomia, ajudi a la soledat de les persones que viuen soles, un model que integri i fomenti que la gent visqui a casa el màxim temps possible”, anunciava  Montse Romagosa, número 2 de la candidatura.

La seva proposta és crear una plataforma de serveis a l’antic hospital. En aquest equipament hi situarien un centre de dia a la planta baixa, amb servei de bugaderia i menjador obert a tota la ciutadania; tres unitats (pisos) de convivència per a 17 persones cadascun i pensats per a persones grans autònomes i actives; i, finalment, a la tercera planta, una unitat de convivència especialitzada per a 12 persones i pensada per usuaris que requereixen cura les 24 hores del dia. La gestió de la plataforma aniria a càrrec de cooperatives o empreses del tercer sector.

FER UN COMENTARI