Vilafranca en Comú (VeC) ha proposat iniciar un procés de participació ciutadana amb els pressupostos del 2017. Concretament proposa que els 600.000 euros previstos per al manteniment i millora de l’espai públic es reparteixin en 75.000 euros per cada un dels vuit barris que té Vilafranca perquè siguin els veïns els qui decideixin amb què invertir els diners.

A part d’apostar per uns pressupostos participatius, la formació també ha donat a conèixer les seves prioritats en matèria d’inversió. Tot i que el volum de diners és el mateix que proposa el govern “nosaltres ho faríem diferent”, afirma el regidor Ramon Arnabat. La formació coincideix en la necessitat de destinar 600.000 euros a la rehabilitació de l’edifici de l’antic hospital, però en lloc de traslladar-hi serveis municipals, aposta per convertir-lo en un centre per a persones grans aprofitant la seva situació cèntrica. Una altra prioritat per VeC és la construcció d’una nova biblioteca o l’ampliació de l’actual, que ha quedat petita per la dimensió de la vila; la construcció del Centre Cívic de l’Espirall, estancat des de fa set anys; i intervencions urgents al Molí d’en Rovira, el barri que es troba en pitjors condicions urbanístiques segons la formació. S’hi proposa destinar 300.000, 200.000 i 100.000 euros respectivament.

Un altre punto de discrepància es dona amb el destí d’una subvenció de 650.000 euros procedent de la Diputació de Barcelona. Mentre el govern defensa modificar el pavelló de la Gamba, la formació aposta per copnstruir un nou pavelló per respondre a la necessitat de nous espais.

Pressupostos més justos
Tal com ha explicat el regidor Toni Peñafiel, la situació sostinguda de crisi econòmica ha deixat les famílies amb unes situacions cada cop més complexes. És per això que VeC proposa augmentar algunes partides destinades a l’atenció social com ara l’aportació al Rebost Solidari o a Creu Roja, així com als ajuts econòmics a l’escolarització o a les subvencions per l’esport base als clubs per facilitar l’accés a l’esport de tothom. També proposa destinar una partida per atendre les persones refugiades. “Existeix el compromís municipal d’acollir aquestes persones, ha manifestat Peñafiel, però els compromisos es demostren amb previsiñi pressupostària”.

FER UN COMENTARI