Veïns de Coma-ruga han creat una plataforma ciutadana que té per objectiu pressionar l’Ajuntament perquè habiliti al seu nucli un espai públic on els gossos puguin córrer i jugar lliurement. Reivindiquen que Coma-ruga també disposi d’una zona d’oci per a gossos com les que ja hi ha als barris de Mas d’en Gual i els Còdols, al nucli del Vendrell.

Dijous de la setmana passada una desena de veïns es va concentrar a la platja per fer visible les seves peticions. L’acte va servir també per protestar contra les sancions imposades el dia anterior a uns veïns que, a primera hora del matí, passejaven les seves mascotes per la platja sense lligar. “No som delinqüents, només busquem un lloc on els gossos puguin córrer lliurement. Som gent conscienciada i intentem no molestar mai a ningú per això acudim a la platja en hores en què gairebé està desèrtica”, explica Manuel Pérez, portaveu de la plataforma.

De fet, una altra de les propostes que es plantegen els veïns és la possibilitat de delimitar una zona per a gossos a la mateixa platja, fora de la temporada estival. D’aquesta manera no es correria el risc de perdre la bandera blava, un segell que distingeix la qualitat ambiental de les platges. Es tracta d’una proposta inspirada en el municipi veí de Calafell, que està preparant una normativa que permeti als gossos accedir a les platges a l’hivern.
“Perros de Coma-ruga” ja ha recollit gairebé 700 signatures a través de la plataforma change.org i prop de 900 més presencialment. La intenció és arribar a les 2.000 abans del 30 de març i entregar-les oficialment a l’Ajuntament el 4 d’abril. Per això cada dissabte al matí s’instal·larà una parada a la platja on es demanaran nous suports.

PxC presentarà una moció
Davant la polèmica originada, PxC ha anunciat aquest dimarts que presentarà una moció al ple instant a l’Ajuntament que habiliti una zona d’esbarjo per a gossos a cada un dels tres barris marítims: Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

El regidor Joan Carrasco ha recordat que “ja fa més de dos anys que, a petició nostra, es va aprovar una proposta per habilitar un espai d’aquestes característiques a cada barri del municipi on es donessin les condicions idònies. Des d’aleshores només se n’han implementat dos”. Carrasco també ha criticat que “l’equip de govern es dediqui a aplicar sancions i no pas a buscar solucions”.

FER UN COMENTARI