El detonant ha estat l’agressió, aquest mateix vespre, que pressumptament han propinat alguns membres de la família a una jove. La noia ha estat traslladada en ambulància a l’hospital

Un centenar de veïns de la Granada s’han concentrat, de forma esporàdica, aquest vespre davant la casa de la família que, des de fa dècades, té atemorit el poble. La raó és que una estona abans, diferents membres del clan pressumptament han agredit una jove propinant-li diferents cops de tot tipus. La noia ha hagut de ser traslladada a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès en ambulància. A hores d’ara es desconeix l’abast de les lesions.

Segons expliquen els veïns, els joves han increpat una parella que passava just per davant de casa seva, al carrer de l’Estació, i la noia els ha contestat. De seguida uns quants membres de la família han començat a agredir la jove, el noi ha pogut escapar.

Quan s’ha conegut l’agressió els veïns, que des de l’any passat tenen un grup de Whatsap per informar sobre els actes vandàlics que provoquen els membres d’aquesta família, s’han concentrat davant de casa seva. Ha estat una concentració respectuosa, en la qual hi ha assistit l’alcalde i diferents regidors. Justament, l’alcalde ha pogut parlar amb la matriarca de la família, que donava una versió molt diferent de la dels testimonis. A les deu de la nit la concentració s’ha anat dissolent.

Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, que han escoltat les reclamacions dels veïns i, a la vegada, els han informat que caldrà esperar que la jove presenti denúncia (molts veïns tenen por de denunciar qualsevol membre d’aquesta família) per poder actuar.

La mobilització d’avui se suma a una llarga llista d’accions de denúncia que els veïns de La Granada porten fent des de fa gairebé vint anys. Tot i que actualment dos dels membres d’aquesta família estan a la presó, en tractar-se d’un clan molt ampli, els conflictes no han acabat i el poble viu atemorit.

FER UN COMENTARI