L’Ajuntament del Vendrell ha decidit impulsar un coworking, un espai on diversos emprenedors puguin compartir unes instal·lacions i serveis comuns per desenvolupar els seus projectes professionals de manera independent, i alhora fomentar projectes conjunts. Tal com va explicar el regidor d’Empresa i Ocupació Kenneth Martínez, l’objectiu és fomentar l’emprenedoria i, alhora, impulsar les dinàmiques necessàries perquè es generin sinergies conjuntes que permetin la creació de noves activitats econòmiques. D’aquesta manera es vol contribuir a la contractació i reduir així l’alt índex d’atur, un dels principals reptes que tenen sobre la taula el Vendrell i el Baix Penedès.

El nou cowork, anomenat Espai 3, s’ubicarà de forma provisional en un dels despatxos del Viver d’Empreses de què disposa l’Eina. Un despatx de 40 m2 on, de moment, s’hi podrien instal·lar uns sis emprenedors. De cara a la primavera de l’any vinent la intenció és inaugurar un espai de 150 m2 a les mateixes instal·lacions de l’Eina amb capacitat per acollir entre 40 i 50 emprenedors.

Martínez ha insistit en el fet que la crisi econòmica i l’auge de les noves tecnologies han propiciat noves formes de relació entre emprenedors, que s’han de potenciar. “El Viver d’Empreses, que ofereix un despatx individual amb lloguers molt competitius per a empreses que comencen, continua tenint demanda però ens hem adonat que hem de fer un pas més endavant per cobrir les noves formes de col·laboració que imperen en l’emprenedoria”, ha reblat.

El nou espai cowork està dotat de fibra òptica i wi-fi per disposar d’una connexió a internet potent, l’eina bàsica que avui dia necessita qualsevol emprenedor per tirar endavant la seva idea de negoci. Per facilitar l’ús d’aquest espai, s’ha fixat una quota molt econòmica, de només 20 euros mensuals, i sense estada mínima.

FER UN COMENTARI